Redactia.ro
Home » Știri » Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au salvat turismul României. Câți bani au investit românii în cursa spre redescoperirea țării

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au salvat turismul României. Câți bani au investit românii în cursa spre redescoperirea țării

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au salvat turismul României. Câți bani au investit românii în cursa spre redescoperirea țării

Anul 2020 este anul învierii turismului românesc. Restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus au determinat pe români să își redescopere frumusețile țării.

Vacanţele în străinătate şi city-break-urile săptă­mâ­nale în capitalele euro­pene au fost înlocuite cu Delta Dunării, litoralul Mării Negre, Brașov, Sibiu și multe alte superbe locații din țara noastră.

Pandemia a resuscitat turismul României

Banii pe care românii îi cheltuiau în destinaţii precum Grecia, Turcia sau alte locuri exotice au rămas anul acesta în ţară, iar diferențele s-au resimțit în special în zone rurale, unde pensiunile, micile moteluri dar și furni­zorii de servicii au simțit deja o creştere a numărului de turişti români.

Dacă la mare hotelierii erau obișnuiți cu valuri de turiști, până și eu au fost surprinși anul acesta. Aglomerația de pe plajele litoralului românesc indică faptul că oamenii au uitat de contextul în care România se află, situându-se printre țările fruntașe la numărul de infectări declarate pe zi.

Cei care au avut curajul să atingă nisipul Mării Negre cu propriile picioare în plină pandemie s-au confruntat cu greutatea de a-și găsi cazare, șezlonguri și chiar locuri libere la restaurantele lor preferate.

Românii au fost dispuși să cheltuie pentru a-și redescoperi țara

Românii  au lăsat în țară peste 30% din sumele cheltuite anul trecut în afară, adică România a câștigat anul acesta, din turism, aproximativ  un mi­liard de euro în plus față de anul trecut.

Turiștii români au cheltuit anul trecut 5,3 miliarde euro pe vacanțele în străinătate, aceasta fiind cea mai mare  sumă chel­tuită de conaționali în afara țării, conform datelor Băncii Naționale a României.

Banii cheluiți de turiștii români pe călătoriile externe au ajuns la apogeu în 2019, faţă de anul 2008 când românii au cheltuit 1,47 miliarde euro pe vacanțele în străinătate.

Astfel, România figura în 2019 cu un deficit de 2 miliarde de euro din cauza alegerii românilor de a-și petrece zilele de concediu cât mai departe de țara lor, dar și pentru că România nu a ajuns încă pe lista destinațiilor de top pentru europeni.

Blocajele călătoriilor cu avionul și nu numai au avut și un revers asupra câștigurilor țării. Au fost afectate sumele consistente rezultate din călătoriile de afaceri cu care se lăuda România. Mulți străini veneau în țară în interes profesional, iar cifrele în minus declarate din această cauza ajung la 600 de milioane de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini