Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețelele de socializare sunt interzise în post?! Răspunsul oficial al preoților din România

Rețelele de socializare sunt interzise în post?! Răspunsul oficial al preoților din România

Rețelele de socializare sunt interzise în post.

În contextul începerii Postului Paștelui pe 18 martie, preotul Vasile Ioana a lansat un apel inedit către credincioși, îndemnându-i să se abțină de la utilizarea platformelor de socializare, în special TikTok, pe durata acestei perioade. Prin intermediul unui mesaj video distribuit online, părintele a subliniat că renunțarea la „tentațiile pământești” este esențială pentru un post adevărat, care vizează nu doar purificarea trupească, ci și pe cea sufletească.

Păcatul folosirii rețelelor sociale în timpul Postului

Argumentând împotriva utilizării TikTok și a altor rețele de socializare în timpul Postului Paștelui, preotul Vasile Ioana a explicat că aceste platforme pot stimula poftele și patimile, contrar scopului postului stabilit de sfinții părinți. „Păi acum stai și mănânci fasole și stai pe TikTok trei ore și patimile tale sunt ațâțate… nu ții post!”, a declarat părintele pe pagina sa de Facebook, evidențiind nevoia de a include un „post de tehnologie” pentru a completa practica postului tradițional.

„Care a fost ideea pentru care sfinții părinți au orânduit postul, mâncarea dulce să nu ațâțe poftele și patimile. Păi acum stai și mănânci fasole și stai pe TikTok trei ore și patimile tale sunt ațâțate.. nu ții post!

Fără post de tehnologie, nu e postul complet. de aceea de mâine nu mai folosim toată ziua bună ziua telefonul. Telefonul este o pierdere duhovnicească mai ales în post.”, a spus Vasile Ioana pe Facebook.

Reacții și critici în mediul online

Propunerea preotului de a renunța la rețelele de socializare în timpul postului a stârnit reacții diverse în rândul internauților. Mulți au contestat ideea că utilizarea TikTok sau a altor platforme ar constitui un păcat, argumentând că rețelele de socializare pot oferi de asemenea inspirație spirituală și acces la conținut religios. Comentariile din mediul online reflectă o gamă largă de opinii, de la cei care consideră propunerea părintelui o „prostie” la cei care găsesc valoroase postările de credință și slujbe disponibile pe aceste platforme.

„Ăsta să fie păcatul meu, nu mi se pare păcat. Mi se pare păcat să-i dai la picioare unui om sau să-i faci rău”. „Am văzut și foarte multe postări de credință si cei care vor să urmeze calea lui Dumnezeu găsesc și acolo inspirație”. „Chiar și pe TikTok am văzut foarte multe postări ale părinților, slujbe și mai multe”. „O aberație, o prostie”, au fost doar câteva dintre comentariile celor din mediul online.

Zilele libere de Paște în 2024

Aflați care sunt zilele libere oferite românilor în perioada Paștelui 2024 care se va întinde pe o minivacanță de 6 zile. Aceasta include zilele legale libere de Paște, precum și Vinerea Mare și ziua de 1 Mai, creând o oportunitate pentru o pauză extinsă de odihnă și reflecție spirituală.

Prin mesajul său, preotul Vasile Ioana reușește să pună în discuție rolul tehnologiei în viața spirituală și ne invită să reflectăm la modul în care alegem să ne petrecem timpul în perioadele de post și reculegere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: