Redactia.ro
Home » Știri » La ce prețuri va ajunge kilogramul de miel Paștele acesta. Românii vor scoate bani frumoși din buzunar 

La ce prețuri va ajunge kilogramul de miel Paștele acesta. Românii vor scoate bani frumoși din buzunar 

Cine nu mai poate tăia mielul de Paște? S-a creat o mare confuzie din cauza autorităților

Cu apropierea sărbătorilor pascale, românii se pregătesc pentru masa festivă tradițională, iar carne de miel este un element central al acestei sărbători. Cu toate acestea, conform unei tradiții nefericite în economia românească, prețurile la carne de miel tind să crească în preajma sărbătorilor importante, iar anul acesta nu face excepție.

După scumpirile de Crăciun, se estimează că prețurile la carne de miel pentru masa de Paște vor fi din nou în creștere, punând o presiune suplimentară asupra bugetului gospodăriilor. Nu este o veste deloc bună pentru români, dar cu toate acestea vânzările sigur nu vor scădea prea mult.

Mielul va ajunge un lux Paștele acesta

După ce au experimentat o creștere semnificativă a prețurilor în perioada Crăciunului, românii sunt acum nevoiți să se confrunte cu o nouă rundă de scumpiri în apropierea Paștelui. Deși producătorii și comercianții se acuză reciproc pentru aceste creșteri de prețuri, în final, consumatorii sunt cei care suferă consecințele, plătind nota de plată mai mare pentru preparatele festive. Conform declarațiilor lui Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți, prețul pe kilogramul de carne de miel în viu ar putea ajunge la 24 de lei sau chiar mai mult.

Acest lucru ar putea duce la o creștere semnificativă a prețurilor în magazine, care ar putea atinge cifre de până la 50 de lei/kg sau chiar mai mult. Deși speră că prețurile nu vor depăși 40 de lei/kg, este prematur să se facă estimări precise, deoarece se așteaptă comenzile din țările arabe, unde consumul de carne de miel este mare. Creșterea prețurilor la carne de miel nu afectează doar bugetul gospodăriilor românești, ci și pe cei care se ocupă de creșterea mieilor.

„Noi sperăm să nu ajungem la 50 de lei și să nu depășim 40 de lei, numai că deocamdată este prematur să discutăm astăzi, pentru că noi trebuie să așteptăm și comenzile care vin din țările arabe .i atunci vom stabili dacă va fi căutat sau nu. Dacă nu va fi căutat, suntem obligați să vindem mult mai puțin.”, a declarat Ștefan Muscă în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Se caută soluții

Există îngrijorări cu privire la modul în care aceste scumpiri vor afecta accesibilitatea cărnii de miel pentru consumatorii români, mai ales pentru familiile cu venituri mai mici. În fața acestei situații, Ștefan Muscă a solicitat reglementarea lanțurilor de intermediari care cresc prețurile și a cerut clasei politice să găsească soluții care să permită producătorilor să vândă direct consumatorilor. De asemenea, s-a subliniat importanța educării populației pentru a consuma carne de miel și în alte perioade ale anului, nu doar de Paște.

„Noi vrem să vindem la un preț convenabil în care fiecare consumator din România să aibă posibilitate să mănânce carne de miel. Oricum, suntem o țară care nu consumăm decât o singură dată pe an și am vrea să găsim o soluție în care să facem un plan educațional să putem să convingem românii să mănânce și în cursul anului carne de miel.”, a mai afirmat președintele Sindicatului Fermierilor Patrioţi.

În final, creșterea prețurilor la carne de miel în preajma sărbătorilor de Paște va avea un impact asupra bugetului și accesibilității alimentelor pentru mulți români. Este important ca autoritățile și actorii implicați să găsească soluții pentru a atenua aceste efecte și pentru a asigura că toți consumatorii au acces la alimente sigure și accesibile, indiferent de perioada anului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: