Redactia.ro
Home » Stil de viață » Românii pot spera la carne de miel mai ieftină pentru Paștele din 2024: Anunț importa​nt de la Ministrul Agriculturii

Românii pot spera la carne de miel mai ieftină pentru Paștele din 2024: Anunț importa​nt de la Ministrul Agriculturii

Ce preț are carnea de miel de Paștele din 2024?!

Românii primesc vești bune din partea Guvernului, cu privire la posibilitatea cumpărării cărnii de miel la prețuri mai accesibile în 2024. Ministrul Agriculturii a făcut un anunț important referitor la evoluția prețurilor alimentelor și la inițiativele luate pentru a sprijini bugetul familiilor în perioada următoare.

Creșterea prețurilor la alimente a devenit o preocupare majoră pentru români, chiar și în condițiile în care salariile au cunoscut o creștere. Pentru a aborda această problemă, Guvernul a emis o ordonanță de urgență cu scopul de a facilita accesul la alimente la prețuri mai mici.

Carnea de miel, pe lista produselor cu prețuri plafonate

Una dintre cele mai așteptate vești este legată de posibilitatea ca românii să poată achiziționa carne de miel la prețuri mai avantajoase. Ministrul Agriculturii a transmis un mesaj important, explicând că prețurile ar putea rămâne sub control și după data de 31 ianuarie, când ordonanța ar trebui să expire. Aceasta deschide perspectiva unor reduceri semnificative de prețuri, inclusiv pentru carne.

În condițiile în care prețurile la carne, în general, au cunoscut o creștere, carnea de miel ar putea fi afectată în mod deosebit, mai ales înainte de sărbătorile pascale, când cererea pentru acest produs este în creștere. Ministrul Agriculturii a subliniat că este posibil ca aceasta să fie inclusă și ea în ordonanța de urgență, în vederea menținerii prețurilor la un nivel accesibil pentru populație.

„Întotdeauna am avut un dialog atât cu retailerii, cât şi cu procesatorii. Discuţiile le vom avea împreună şi împreună vom decide acest lucru. (…) Deci lucrurile sunt foarte clare şi aşa cum v-am spus şi în decembrie, în preajma sărbătorilor, când am introdus anumite alimente, este o sugestie bună să introducem şi mielul în lista produselor cu adaos comercial limitat. Vă mulţumesc pentru propunere şi o să o iau în calcul (…)

Tot timpul se consumă miel în România şi vreau să vă spun că România deţine 17% din consumul în Uniunea Europeană la carnea de oaie şi 70% în toate celelalte state. Toate vin de pe teritoriul României şi de la fermierii români din sectorul ovin”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii, conform romaniatv.ro.

Primele scumpiri ale anului 2024

Cu toate aceste vești, primele zile ale anului 2024 au adus și scumpiri în piața românească. Categoriile de produse, cum ar fi țigările, dulciurile, sucurile și băuturile alcoolice, au înregistrat creșteri de prețuri considerabile. De exemplu, prețul țigărilor a crescut cu aproximativ 1 leu pe pachet începând cu 16 ianuarie 2024. Totodată, dulciurile și băuturile zaharoase au suferit majorări de prețuri, afectând astfel bugetul familiilor.

În concluzie, în ciuda acestor provocări economice, românii pot privi cu optimism către posibilitatea de a achiziționa carne de miel la prețuri mai accesibile, datorită măsurilor guvernamentale menite să susțină consumatorii în perioada sărbătorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: