Checul este unul dintre cele mai simple deserturi, dar acesta are efectul scontat de fiecare dată! Iată cea mai delicioasă rețetă de chec, cu apă minerală.
Chec cu apă minerală. Rețeta uitată ce merită preparată
Dacă vrei să faci ceva dulce și chiar nu ai inspirație, iată că ai o alegere foarte ușoară de făcut, pentru că ai la dispoziție checul cu apă minerală. Puține gospodine știu de această rețetă și de acest truc, așa că tu poți fii una dintre ele!
Lista de ingrediente nu este mare, iar modl de preparare este, și el, la îndemâna oricui. Iată de ce ai nevoie pentru a face această rețetă de chec, un dulce preferat și delicios pentru orice ocazie!
Ingrediente:
4 ouă
300 g făină(12 linguri)
200 g zahăr(8 linguri)
150 ml apă minerală
50 ml ulei(5 linguri)
25 g cacao(o lingură)
un pliculeț praf de copt
o linguriță coajă de lămâie
o linguriță esență de rom
un vârf cuțit de sare
zahăr pudra pentru pudrat checul
Cum se prepară checul cu apă minerală, pas cu pas
Începem această rețetă de chec prin a tapeta o tavă mai mare cu hârtie de copt și preîncălzit cuptorul la foc mediu adică la 170 ° sau 180 °C. Spargem ouăle și le punem direct în vasul mixerului sau într-un bol și le amestecăm cu sarea și zahărul. Acestea trebuie adăugate în mai multe tranșe până când le termină. Mixam în continuare, până când compoziția noastră se albește, iar zahărul se dizolvă complet. După aceea, adăugăm treptat uleiul și apa minerală. Dăm mixerul la viteza cea mai mică și cernem făină în două sau trei reprize, împreună cu praful de copt.
La final, aromatizam aluatul pentru chec cu coaja de lămâie. Punem ¾ din aluat în tavă și în cel ce a rămas punem cacao și esența care ne place. Amestecăm foarte bine și adăugăm și folosim această compoziție pentru un efect marmorata. Amestecăm ușor cu furculița și modelul nostru va ieși superb.
Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute sau până când compoziția va trece testul scobitorii. După ce am oprit cuptorul, mai lăsăm checul să stea cinci minute în cuptor. Îl scoatem de acolo și îl pudrăm cu zahăr. Lăsăm să se răcească și apoi îl putem tăia și servi.