Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert cu puține calorii și extrem de delicios

Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert cu puține calorii și extrem de delicios

Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert cu puține calorii și extrem de delicios

Dacă nu știi ce desert să mai pregătești, își sugerăm o rețetă de coșulețe cu nucă și gem! Din fericire, acest fel delicios are puține calorii.

Pregătește și tu aceste coșulețe, care se fac simplu, dar sunt de mare efect. Au un aspect plăcut și un gust delicios. Iar dacă folosești rețeta noastră, coșulețele cu nucă sunt și slabe în calorii!

De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjiturele:

Pentru coșulețe vei folosi 550 de grame de făină integrală, 4 gălbenușuri și 250 de grame de unt, dar și de două plicuri de zahăr vanilat. Pentru umplutură ai nevoie de budincă de vanilie, pe care o poți prepara cu un plic de budincă din comerț și lapte, conform intrucțiunilor de pe ambalaj. Vei mai folosi 250 de grame de nucă măcinată și gem făcut în casă, după preferințe. Noi am testat cu gem de portocale.

Cum se prepară coșulețele cu gem și nucă

Amestecăm făina cu untul și cu zahărul vanilat, apoi încorporăm gălbenușurile. Trebuie să obținem un aluat ușor sfărâmicios, dar din care să putem forma o bilă și să îl puem întinde. Dacă e prea gros, îl putem subția cu puțin lapte. Dacă e prea subțire, mai folosim făină.

Lăsăm aluatul la rece timp de o oră. Aceste coșulețe se coc cel mai bine în forme de mini tarte, dar putem folosi și formele de brioșe. După ce s-a răcit aluatul, îl puem tăia în cercuri, în funcție de dimensiunea formelor pe care le folosim.

Punem la cupor, la 170 de grade, foc mic, timp de aproximativ jumătate de oră, dar le mai verificăm pe parcurs, să fie perfect coapte.

Preparăm și budinca conform instrucțiunilor și ținem cont că și ea trebuie să fie deja rece până când se coc coșulețele. Vom umplue coșulețele întâi cu nucă măcinată, apoi cu budincă și deasupra punem gemul. Decorăm cu frunze de mentă sau cu decoruri speciale din zahăr.

Un desert elicios! Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini