Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de înghețată acasă: cum să prepari o înghețată folosind două ingrediente

Rețetă de înghețată acasă: cum să prepari o înghețată folosind două ingrediente

înghețată folosind două ingrediente

Ați mâncat vreodată înghețată cu lingura din ambalajul său și ați început să citiți ingredientele din întâmplare?

În funcție de tipul de înghețată pe care îl mâncați, există o serie de ingrediente care nu ar trebui să fie folosite – cele care fac înghețata nesănătoasă și vă provoacă acea senzație neplăcută pe care o obțineți după ce puneți cu vinovăție jumătate din înghețata mâncată înapoi congelator.

Dacă v-am spune că a prepara o înghețată de la zero poate fi destul de ușor? Pentru această rețetă, aveți nevoie doar de două ingrediente și de un singur borcan (așa este – fără mașină de înghețată) pentru a face o înghețată delicioasă tuturor celor din familia dvs.

Datorită bucătarului Gemma Stafford de la Bigger Bolder Baking, cea mai ușoară înghețată de casă a devenit acum o realitate. Când spunem ușor, nu știți nici pe jumătate.

Să începem, nu-i așa?

În primul rând, borcanul este cea mai importantă parte a întregului proces. Trebuie să folosiți un borcan de aproximativ 350 ml și bine sigilat. Verificați-vă dulapurile de bucătărie – este posibil să aveți unul pe undeva.

Cu aproximativ 30 de minute înainte de a prepara înghețata, este indicat să răciți borcanul în frigider. Astfel, ingredientele ce vor fi turnate în recipient nu vor deveni prea lichide.

Cele două ingrediente sunt:

1. Smântână pentru frișcă. Folosiți una cu un conținut de grăsime de aproximativ 36%, ce va face înghețata cremoasă.

2. Laptele condensat. Va îndulci și va face înghețata mai densă.

Acum, tot ce trebuie să faceți este să turnați crema și laptele condensat în borcanul rece. Apoi înșurubați capacul borcanului și agitați-l. O listă destul de scurtă de indicații, nu?
După agitarea amestecului timp de câteva minute (Gemma recomandă aproximativ 5-7), lichidul se îngroașă și capătă o textură de înghețată! Cu toate acestea, nu-l agitați prea mult, deoarece poate tăia înghețata și nu există nicio modalitate de a remedia asta.

Dacă nu sunteți siguri că înghețata dvs. s-a îngroșat suficient, luați pur și simplu capacul și aruncați o privire. Dacă este încă prea lichidă, continuați să agitați borcanul!
De parcă această rețetă de înghețată nu ar fi fost deja suficient de grozavă, este extrem de versatilă. Puteți mânca înghețata așa cum este sau o puteți transforma în orice aromă doriți.

Pentru a vedea procesul pas cu pas despre cum se prepară această înghețată cu 2 ingrediente și cum se pot adăuga numeroase ingrediente pentru arome, precum ciocolată, vanilie și căpșuni, urmăriți clipul de mai jos!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini