Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » Rețeta delicioasă a tortului „Brad de Crăciun”. 13 pași simpli de urmat

Rețeta delicioasă a tortului „Brad de Crăciun”. 13 pași simpli de urmat

Cum se prepară tortul „Brad de Crăciun”.

Cu sărbătorile de iarnă în apropiere, bucătăria devine un adevărat atelier de creație culinară, iar Tortul „Brad de Crăciun” este un desert special care aduce în casele noastre atmosfera magică a Crăciunului. Vă prezentăm o rețetă detaliată pentru a încânta familia și prietenii cu acest deliciu festiv.

Ingrediente pentru blat:

3 linguri cacao
5 linguri nucă măcinată
5 linguri ulei
10 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:

300 gr ciocolată topită
5 linguri de smântână lichidă
500 ml frișcă lichidă
Un pachet cremă ole cu gust de ciocolată

Modul de preparare al tortului „Brad de Crăciun”

Pregătirea blatului: Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava dreptunghiulară, tapetând-o cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, bateți albușurile până obțineți o spumă fermă, adăugând treptat zahărul.

Adăugați gălbenușurile, uleiul, cacaoa, făina și nucă măcinată, amestecând cu grijă de sus în jos pentru a menține aerul în compoziție.

Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.

Pregătirea cremei: Într-un bol separat, mixați smântâna lichidă cu praful de budincă de vanilie până când obțineți o consistență fermă.

Topiți ciocolata și lăsați-o să se răcească, apoi adăugați-o la amestecul de smântână, continuând să mixați până la omogenizare.

Asamblarea tortului: Lăsați blatul să se răcească complet înainte de a începe asamblarea. Decupați blatul în forma unui brad de Crăciun, apoi tăiați-l pe orizontală pentru a obține două straturi.

Combinați ingredientele pentru sirop (apă, zahăr, esență de rom) și insiropați fiecare strat al blatului.

Pe primul strat, adăugați jumătate din crema pregătită, apoi așezați al doilea strat.

Acoperiți întregul tort cu restul cremei și neteziți suprafața pentru a pregăti pentru îmbrăcarea în frișcă.

Folosind frișca colorată cu esență verde, acoperiți întregul tort pentru a crea aspectul de brad de Crăciun.

Adăugați orice elemente decorative dorite, cum ar fi bomboane, figurine de zăpadă sau steluțe comestibile.

Lăsați tortul să se răcească în frigider cel puțin o oră înainte de a fi servit pentru a permite cremei să se stabilizeze.

Așadar, transformați bucătăria într-un atelier de bucurie culinară și împărtășiți magia Crăciunului cu cei dragi prin acest Tort „Brad de Crăciun” delicios și decorativ!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: