Ingrediente:
500g piept de pui, tăiat bucăți
1 cană ananas în cuburi (proaspăt sau conservat)
1 ardei roșu, tăiat fâșii
1 ceapă, tăiată julien
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Sos dulce-acrișor (poți folosi sos gata făcut sau îl poți prepara amestecând 4 linguri ketchup, 2 linguri oțet de mere, 2 linguri zahăr brun, 1 lingură sos de soia, 1 lingură amidon de porumb dizolvat în 4 linguri de apă)
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-o tigaie mare sau wok. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide.
Adaugă bucățile de pui și prăjește-le până se rumenesc uniform.
Adaugă ardeiul roșu și cuburile de ananas. Lasă să se gătească pentru câteva minute.
Toarnă sosul dulce-acrișor peste amestecul din tigaie. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic până sosul se îngroașă și acoperă ingredientele.
Ajustează gustul de sare și piper. Servește cald, alături de orez simplu sau prăjit.
Salată de castraveți cu usturoi
Ingrediente:
2 castraveți mari, tăiați felii subțiri
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de susan
1 lingură oțet de orez
1 linguriță zahăr
Sare și piper după gust
Câteva frunze de coriandru sau pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol mare, combină feliile de castravete cu usturoiul mărunțit.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de susan, oțetul de orez, zahărul, sarea și piperul până când zahărul se dizolvă complet.
Toarnă dressingul peste castraveți și amestecă bine pentru a-i îmbrăca uniform.
Lasă salata să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute, pentru ca aromele să se combine.
Înainte de servire, decorează cu frunze de coriandru sau pătrunjel.
Aceste două rețete, puiul dulce-acrișor cu ananas și salata de castraveți cu usturoi, vor aduce un suflu nou și savuros mesei tale, combinând aromele asiatice cu prospețimea ingredientelor.