Rețeta minune a Irinei Loghin să întârzie îmbătrânirea. La 86 de ani, Irina Loghin reprezintă un exemplu viu de vitalitate și echilibru. Secretul longevității și al energiei sale de neclintit stă într-un stil de viață sănătos pe care îl urmează cu strictețe, fără a face vreodată vreo excepție.
Irina Loghin a dezvăluit secretul prin care întârzie îmbătrânirea
Primăvara, leurda devine ingredientul principal din alimentația Irinei Loghin, fiind considerată „piesa de rezistenţă” a sezonului. Artista este convinsă că leurda are proprietăți extraordinare, fiind un adevărat elixir natural care „schimbă sângele”.
Cu această plantă, Irina pregătește o salată simplă, dar extrem de delicioasă, pe care o întinde cu plăcere pe felii de pâine. Un adevărat festin pentru trup și suflet, plin de beneficii pentru sănătate.
Ce consumă artista
Îndrăgita interpretă de muzică populară nu pune în salată decât lămâie, sare şi ulei de floarea-soarelui. O consumă întinsă pe pâine, exact ca pe unt.
„Am pus sare pe care am adus-o din Dubai, puțin ulei, eu chiar pun ulei de floarea soarelui că îmi place mai mult. De măsline nu suport mirosul, nu suport orice miros, așa că cel de floarea-soarelui m-am obișnuit cu el. Nu pun multă zeamă de lămâie. Dacă ați ști ce gustoasă e, îi mai iese din tărie”, a detaliat Irina Loghin reţeta salatei de leurdă.
„Nu pun absolut nimic, decât așa. Ce să merg cu unt… nu, uite așa că nu are rost să stricăm gustul salatei. Poftă bună, dragii mei, că n-o să dați greș. Mâncați și ce vă place, dar acum, primăvara, perioada leurdei, a urzicilor, nu uitați treaba asta”, a mai spus artista.
Culege verdeţuri proaspete, direct din pădure
Odată cu venirea primăverii, Irina Loghin îşi urmează un ritual drag sufletului: porneşte spre pădure pentru a culege verdeţuri proaspete, exact ca în anii copilăriei. Plimbarea prin natură şi bucuria de a aduna cu mâinile ei plantele de leac sau ingredientele pentru mâncăruri gustoase sunt momente care îi aduc linişte şi satisfacţie. Iar când leurda îşi face apariţia, artista nu stă pe gânduri — îşi pune coşul în braţe şi porneşte prin pădure, hotărâtă să-şi umple cămara cu aceste frunze aromate şi pline de beneficii.
„Ce credeți? Am stat numai o oră să ascult glasul păsărelelor, să mă satur de ele pentru că ele numai primăvara dau concertul ăsta nemaipomenit, unic. O iau din nou cu leurda, este numai bună de cules, mai mare devine bătrâioară.
Crescând mai mare se duce sucul din ea. Ia uite, se culege bine, se rupe bine, are codițele fragede. De abia aștept să mănânc eu salată de leurdă. Trebuie să le și știi aici la pădure, eu le știu de… eu vin de 50 și ceva de ani aici în pădure.”, a mai adăugat solista de muzică populară.