Redactia.ro
Home » Știri » Rețeta perfectă pentru Revelion: tort cu cremă de șampanie

Rețeta perfectă pentru Revelion: tort cu cremă de șampanie

Rețeta perfectă pentru Revelion: tort cu cremă de șampanie

Rețeta perfectă pentru Revelion: un tort cu cremă de șampanie. Dacă vor ceva nou și ceva diferit, atunci orice gospodină care se respectă trebuie să facă acest preparat dulce, ca să primească toată laudele în noaptea dintre ani.

Rețeta perfectă pentru Revelion: tort cu cremă de șampanie

Iată ingredientele și modul de preparare pentru tortul cu cremă de șampanie.

Pentru blat:

  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • 100 gr de zahăr
  • sare
  • 50 gr de nuci măcinate
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de cacao

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahăr
  • 50 ml de apă
  • 2 linguri de lichior
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 80 ml de zeamă de lămâi verzi
  • 200 gr de zahăr
  • 400 ml de şampanie
  • 4 gălbenuşuri de ou
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 12 foi de gelatină
  • 600 ml de smântână pentru frişcă

Pentru ornat:

  • 50 gr de zahăr
  • 50 gr de fistic mărunţit
  • 200 ml de frişcă bătută
  • 1-2 lingurițe de zahăr pudră
  • lămâie verde

Mod de preparare tort cu cremă de șampanie

Pentru blat, se bat ouăle cu zahăr și sare, după care se pune untul înmuiat, nucile și cacaua cernută cu făină. Se amestecă totul foarte ușor, se pune într-o tavă de tort și se coace în cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 20-25 de minute. Se scoate blatul din cuptor, se lasă la răcit și se pune pe un platou.

Pentru sirop aveți nevoie de 50 de mililitri de apă, lichior, două linguri de zahăr și zeamă de lămâie.

Pentru crema tortului, zeama de la lămâie și zahărul se pun într-un bol și se încălzesc puțin. Se pune și șampanie, coaja de la lămâie și gălbenușurile de ou și se amestecă foarte bine. Se lasă la foc câteva minute, după care se ridică de pe tort. Se bagă gelatină înmuiată și se lasă la răcit. Se bate frișca și apoi se pune în cremă și se amestecă ușor.

Se toarnă crema peste blat și se bagă în frigider pentru două ore. Peste amestecul de fistic se topeşte zahărul până se caramelizează şi se înglobează fisticul. Se toarnă această cremă pe o suprafaţă unsă cu ulei şi mai apoi se sparge în bucăţele mici. Atunci când crema s-a întărit, se îndepărtează partea detaşabilă de la tava sau forma de pe tort şi se ornează cu fistic caramelizat, frişcă, zahăr şi câteva felii de lămâie verde, potrivit Spynews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: