Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă pui cu sos de ardei portughez pentru un prânz în familie

Rețetă pui cu sos de ardei portughez pentru un prânz în familie

Am pregătit o rețetă specială. Este un preparat tradițional portughez pe bază de pui întreg preparat la cuptor, uns cu un sos picant. Se servește o garnitură pe bază de legume la cuptor și un sos de brânzeturi cu ardei iute.

Secretul acestei rețete stă în alegerea corectă a puiului. Acesta trebuie să fie fraged astfel încât să nu necesite timp îndelungat de preparare. Carnea de pui se usucă foarte repede, dacă este preparată timp îndelungat. De aceea, este recomanda ca aceasta să fie mai întâi marinată cu diferite sosuri, pentru frăgezire.

Ingrediente

Pentru friptură:

1 pui fraged.

Pentru sosul de marinat puiul:

2 linguri cu ulei de măsline
sucul de la 1/2 lime
sucul de la 1/2 lămâie
4-5 căței de usturoi
1/2 linguriță cu boia de ardei iute
1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
sare și piper
1 crenguță de cimbru.

Pentru garnitură:

2 morcovi mari
4 cartofi
unt
sare și piper
250 gr cremă de brânză
1-2 lingurițe cu ulei de măsline
coajă de lămâie și de lime
3-4 ardei micuți, foarte picanți.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea sosului pentru marinarea puiului. În timp ce puiul se va odihni la rece, uns cu acest sos, te poți ocupa și de ingredientele pentru garnitură, astfel încât să le prepari pe toate în același timp.

Cum se prepară sosul pentru marinarea puiului

Curăță usturoiul și trece-l prin presă sau dă-l pe răzătoarea mică. Apoi, amestecă-l cu uleiul de măsline și puțină sare, ca pentru rețeta de mujdei clasic.

Adaugă sucul de lămâie și pe cel de lime, proaspăt stors. Acestea au un rol foarte important în frăgezirea cărnii. Adaugă și cele două tipuri de boia de ardei și omogenizează bine sosul.

Secționează puiul pe la jumătatea pieptului și așază-l într-o tavă, întins. Prinde-l dacă este cazul cu două țepușe de frigărui pentru a sta drept în tavă. Apoi unge-l și pe o parte și pe cealaltă cu sosul preparat mai sus. Pune restul de sos în tavă, adaugă și crenguța de cimbru și acoperă tava cu o hârtie de copt. Las-o la rece pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, pune tava cu puiul la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Pe parcursul preparării, întoarce puiul de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Garnitura pentru pui cu sos de ardei portughez

Curăță morcovii și cartofii, clătește-i și taie-i în rondele subțiri. Pune rondelele într-o tavă de copt, stropește-le cu puțin ulei și presară puțină sare peste ele. Pune tava la cuptor și coace chipsurile de cartofi și morcovi pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Prepară și un sos cremos și picant cu care poți savura atât chipsurile de legume cât și carnea de pui. Pune crema de brânză într-un bol, adaugă uleiul de măsline, coaja de citrice, sare și piper și amestecă bine. Apoi adaugă ardei iuți tocați mărunt, atâția cât să poți suporta gustul picant al cremei.

Iar pentru data viitoare cât îți propui să prepari o mâncare cu carne de pui, te invităm să încerci rețeta clasică de ostropel de pui, ca la mama sau bunica, acasă.

Poftă bună!

sursa rețetă și poză: catine.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini