Redactia.ro
Home » Stil de viață » Reţete de vişinată. Trebuie să le încercaţi acasă!

Reţete de vişinată. Trebuie să le încercaţi acasă!

reteta.visinata

Dacă aveţi rude sau bunici la ţară, probabil că aţi gustat vişinată făcută în casă şi, deşi ati cumpărat după şi de la magazin, aţi observat că nu are acelaşi gust bun de ţară. Aşa că m-am gândit să vă ajut cu 2 reţete de vişinată ca sa iţi poţi prepara singur în casă cea mai bună vişinată!

Reţeta numărul 1

două kilograme de vişine coapte
● o jumătate de kilogram de zahăr
● o jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade

Primul pas este curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. După ce fructele s-au zvântat de apă, acestea se toarnă într-o damigeană. Atenție, recipientul trebuie să fie de sticlă. Astfel, se pune un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până când se umple damigeana. Este important ca ultimul strat să fie tot de zahăr.

Apoi, fructele se lasă la macerat timp de o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. Cel puțin o dată pe zi trebuie ca fructele și zahărul să se amestece scuturându-se damigeana.

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și se mai lasă trei săptămâni. În tot acest timp, conținutul damigenei se va amesteca o dată la două zile. La final, se extrage lichidul, iar vișinele rămase pot fi folosite la deserturi.

Reţeta numărul 2

  • un kilogram de vişine
    ● o jumătate de kilogram de zahăr
    ● 500 de mililitri de palincă
    ● 150 de grame de zmeură
    ● 150 de grame de afine
    ● o sticluţă de rom

Primul pas este, la fel ca la prima rețetă, curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. Acestea se amestecă cu zmeura și afiinele și se așează într-o sticlă cu gura largă. Peste ele se pune zahărul. Amestecul stă trei zile la macerat până când zahărul devine siropos.

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și sticluța de rom și se mai lasă alte trei zile. După această perioadă se pune apă în funcție de cât de tare vrei să iasă produsul finit.

Ce reţetă aţi încerca şi de ce? Consideraţi că vişinata este cea mai bună băutură românească, dacă nu care este aceasta?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini