Redactia.ro
Home » Știri » Rețetele toamnei. Frunze de viță de vie la borcan. Cât de ușor se prepară

Rețetele toamnei. Frunze de viță de vie la borcan. Cât de ușor se prepară

Ați mâncat vreodată frunze de viță de vie murate din comerț? Iată o rețetă de frunze de viță de vie murate care vine dintr-o tradiție străveche pe care trebuie să o încercați dacă aveți acces la frunze proaspete. 

Rețetele toamnei. Frunze de viță de vie la borcan

Sigur, le-ai putea clăti sau înmuia, dar, pur și simplu, nu este același lucru. Dacă firmele care vând frunze de viță murate s-ar întoarce la metoda veche, lacto-fermentarea frunzelor cu sare și apă, cred că mulți oameni s-ar bucura mai mult de ele. Proaspete sau congelate pot funcționa și ele, dar e ceva plăcut să ai la îndemână câteva borcane făcute de tine.

Cât de ușor se prepară frunzele de viță de vie la borcan

Cheia rețetei, dacă se poate numi așa, este să împachetezi frunzele una peste alta și să îndepărtezi orice tulpină care ocupă spațiu valoros.

După aceea, înfășori o mână de frunze într-un pachet, le bagi în borcan, ajutându-le în cele din urmă să-și păstreze locul prin introducerea unui alt pachet de frunze rulate. După ce borcanul este umplut, eu pun o piatră curată în partea de sus, adaug apă pentru a acoperi și adaug sarea, fie 3% din greutatea totală a apei și a frunzelor, fie 1,75 linguri pentru fiecare borcan de un litru. De acolo, stau afară și își fac treaba până când am nevoie de ele.

Ingrediente:

Un borcan de 1 litru

Frunze proaspete de viță de vie, după cum este nevoie frunze mari, curate, fără găuri de insecte și deteriorări

1 lingură de sare de murături, puteți înlocui sarea kosher, sarea de mare sau o altă sare care vă place, de preferat măcinată fin pentru a se dizolva ușor. Folosiți 1 lingură de sare pentru fiecare borcan de un sfert de litru cu gură largă.

Apă filtrată, după cum este necesar

Cum alegi frunzele

Atunci când recoltați frunzele, aveți grijă să le îndepărtați de la tulpină, astfel încât să aveți doar frunze. Alegeți frunze curate, fără corpuri străine pe ele (rahat de pasăre, ouă de insecte, pânze de păianjen etc.).

Rețeta pentru frunze de viță de vie la borcan

Faceți un teanc de frunze de în palmă până când devine mare, apoi împăturiți-le ferm într-un rulou sau pachet și băgați-le într-un borcan de un litru.

Repetați acest proces, umplând borcanul până când acesta este plin 3/4. Puneți o piatră curată deasupra pentru a ține frunzele la locul lor, apoi acoperiți complet cu apă.

Pregătiți saramura

Turnați apa, amestecați-o cu sarea pentru a se dizolva, apoi turnați-o din nou în borcan (puteți, de asemenea, să turnați sarea în borcan și să îl agitați, dar durează mai mult să se dizolve).

Fermentare de 2 săptămâni

Puneți borcanul (borcanele) pe o foaie de biscuiți sau pe o altă tavă mică pentru a prinde saramura care ar putea migra afară și lăsați să fermenteze la temperatura camerei.

Deschideți borcanul din când în când pentru a permite dioxidului de carbon să iasă.

Fermentați frunzele timp de 1-2 săptămâni, în funcție de gustul dumneavoastră. Depozitați borcanele într-un loc ferit de soare direct, cu o temperatură stabilă, cum ar fi o cămară.

Frunzele de struguri fermentate finite pot fi păstrate, întotdeauna sub lichidul lor, în borcanul lor la temperatura camerei, sau pot fi conservate în baie de apă și depozitate într-o cămară. De asemenea, le puteți păstra în frigider, unde vor rezista aproape la nesfârșit și nu riscați să dezvoltați drojdia kahm enervantă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: