Redactia.ro
Home » Știri » Revelion 2022. Petreceri până la ora 2.00, program prelungit la magazine

Revelion 2022. Petreceri până la ora 2.00, program prelungit la magazine

Se pregătesc deja măsuri noi pentru Anul Nou, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut în România, dar și având în vedere noua variantă Omicron. Iată la ce s-au gândit deja autoritățile pentru sărbători.

Petrecerile de Revelion ar putea ține până la 2 noaptea, iar programul magazinelor ar urma să fie prelungit în perioada sărbătorilor, faţă de ora de închidere de acum. Deocamdată sunt doar discuții în contextual actual, însă propunerile urmează să fie discutate și alte posibile relaxări, așa cum s-a întâmplat și de Paște.

Revelion 2022. Petreceri până la ora 2.00, program prelungit la magazine

Chiar de săptămâna aceasta urmează să fie impuse noi restricții pentru cei care sosesc în România, având în vedere contextul în care avem deja confirmarea a două cazuri de infectare cu Omicron în țară.

Însă, în acest moment, se ia în calcul varianta ca circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 2, ceea ce ar înseamna ca măsura carantinei se va aplica în noaptea dintre Ani între 2 și 5 dimineața.

Autoritățile discută și despre prelungirea programului magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai exact, acestea ar putea rămâne deschise până la ora 22 sau chiar 23.

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila spune că măsurile vor fi făcute publice în timp util. Însă a ținut să sublinieze că Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie.

Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact.

Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă.

Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a spus declarat Ministrul Sănătății.

Toate aceste lucruri urmază să fie stabilite într-o ședința de govern, ce va avea loc în apropierea sărbătorilor de iarnă, dar se va ține cont de incidența cazurilor de Covid-19 de la acel moment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: