Redactia.ro
Home » Știri » Revelionul în timpul regimului comunist. Cum petreceau românii înainte de 1989: „Vremurile erau simple și noi eram tineri, fără putere de comparație”

Revelionul în timpul regimului comunist. Cum petreceau românii înainte de 1989: „Vremurile erau simple și noi eram tineri, fără putere de comparație”

Revelionul în timpul regimului comunist. Cum petreceau românii noaptea dintre ani înainte de 1989

Revelionul în timpul regimului comunist. Iată cum petreceau românii noaptea dintre ani înainte de 1989.

Revelionul în timpul regimului comunist. Cum petreceau românii înainte de 1989: „Vremurile erau simple și noi eram tineri, fără putere de comparație”

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, românii petreceau noaptea dintre ani acasă, împreună cu familia, sau acasă la cineva, cu prietenii.

„Ascultam muzica anilor ’80. Fiecare venea cu ce avea de mâncare pe acasă. Îmi amintesc că făceam biscuiți de casă, prin mașina de tocat carne, mă inspiram din cărțile de bucate. De alimente făceam însă foarte greu rost. Nu exista carne nici de Anul Nou. Cei care aveam porc la țară eram mai norocași, pentru că îl tăiam în preajma Crăciunului, apoi pregăteam și pentru Revelion. Nu aveam în fiecare an”, a povestit din amintiri doamna Mioara, potrivit gandul.ro.

„Carne găseam foarte greu. (…) Dulciuri nu prea aveam, iar cozonac nu făceam că nu prea găseam făină”, a declarat și doamna Monica Iordache, care a petrecut toate revelioanele din comunism acasă, potrivit sursei menționate mai sus.

La televizor erau prea puține de văzut: după discursul lui Ceauşescu, televiziunea publică difuza muzică uşoară şi populară şi scenete cu actorii momentului.

„La televizor, îmi amintesc numai cuvântările lui Ceaușescu și retrospectiva anului”, a completat doamna Monica Iordache.

Constantin Filimon a vorbit și el despre trăirile din acea epocă.

„Vremurile erau simple și noi eram tineri, fără putere de comparație. Ne trăiam tinerețea neștiind cât de bine o duc sau cât de rău o duceau alții. Erau discriminări și atunci. Pentru a face sărbătorile la munte, aveai nevoie de pile sus de tot sau de părinți bine înfipți în sistem”, a precizat el, conform sursei.

1 Decembrie 1988 a fost ultimul Revelion cu soții Ceaușescu la putere.

Revelionul în timpul regimului comunist. Cum petreceau românii noaptea dintre ani înainte de 1989
Sursă foto: Fototeca online a Comunismului [Fotografia #N050], Revelion Aniversari Vanatori 1976
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: