Redactia.ro
Home » Homepage » Revine masca de protecție? Apelul făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Revine masca de protecție? Apelul făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Masca de protecție revine în atenția specialiștilor din Sănătate. Asta după ce România a înregistrat o creștere accelerată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid în ultimele ore. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un apel către toți românii.

Miercuri, 23 Martie 2022, în România au fost înregistrate peste 4.500 de îmbolnăviri cu Covid-19. Au fost cu aproape 600 mai puține decât în ziua precedentă, însă semnificativ mai multe decât cele 2.200 raportate luni.

Iar Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi roagă pe români să se protejeze pe ei înșiși și pe cei din jur de virus.

Revine masca de protecție? Apelul făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

„Începând cu 9 martie s-a intensificat transmiterea. Cred că perioada restricțiilor a trecut. Ne aflăm în perioada în care responsabilitatea şi informarea corectă sunt răspunsurile la acest val. Încurajăm testarea, am păstrat toate măsurile medicale care să nu permită o creștere a numărului de cazuri grave.(…) Ne bazăm în continuare pe responsabilitate, pe informare.

Poate că o să avem mai mare succes, pentru că uneori măsurile care par coercitive sunt mai greu de aplicat decât cele care invită la o responsabilitate individuală”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Totodată, Ministrul Sănătății a subliniat că reintroducerea unor noi restricții nu ține de competența Ministerului, însă instituția pe care o conduce poate face unele recomandări privind prevenția și respectarea regulilor.

„Toată lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia. Continuăm într-un mod constructiv să recomandăm oamenilor atunci când se află în zone închise, aglomerate, în autobuze şi alte mijloace de transport să încerce să folosească masca, să fie distanţaţi atunci când pot şi să se spele pe mâini. Nu cred că sunt restricţii, sunt pur şi simplu elemente de siguranţă individuală. (…)”, a transmis Alexandru Rafila.

Beatrice Mahler: Pandemia nu s-a încheiat

Iar specialiștii spitalelor din România au avertizat că ar putea urma o creștere a numărului de îmbolnăviri, după renunțarea totală la restricții. În urmă cu cânteva zile, Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat că Europa se pregătește pentru un nou val al pandemiei. Însă momentan, în

România va urma o perioadă liniștită. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm renunțând la măsurile de protecție.

„În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort.

Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment. Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic. Pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an.

La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin.

Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: