Redactia.ro
Home » Știri » Revine România la starea de urgenta? Ce spune medicul Alexandru Rafila

Revine România la starea de urgenta? Ce spune medicul Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Creșterea cazurilor de Covid-19 în Romania în ultimele trei săptămâni pune semne de întrebare autorităților din România, cu privire la revenirea la starea de urgență. Dacă până în momentul de față nu a fost vorba de reintroducerea acestei măsuri drastice, tot mai multe voci din spațiul public spun că România este tot mai aproape de a se alinia și cu alte tari europene care au fost obligate să reintroduce acesta măsură.

Când revenim la starea de urgență

Potrivit doctorului Alexandru Rafila, citat de ProTV acesta se gândește că “starea de urgentă” nu ar trebui să fie introdusă înainte de sărbătorile de iarnă. “De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Sper să nu fie o stare de urgență sau, chiar dacă vor exista zone din România care vor fi cu o reducere a activității, să nu se întâmple acest lucru la nivel național. Eu sper că acest lucru să nu se întâmple, dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși, numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie. Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a declarat profesorul Rafila.

Amintim că astăzi, 5 octombrie, numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137.491, iar Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.591 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, când au fost făcute 6.537 de teste. Sunt 48 de persoane decedate, numărul total fiind de 5.048. La ATI sunt internaţi 592 de pacienţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: