Redactia.ro
Home » Știri » Revine România la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat despre această variantă

Revine România la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat despre această variantă

Raed Arafat

Țara noastră ar putea intra din nou în stare de urgență, avertizează Raed Arafat. Numărul cazurilor este în continuă creștere, iar paturile de la terapie intensivă se dovedesc pe zi ce trece a fi neîncăpătoare.

Revine România la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat

Autoritățile sunt extrem de îngrijorate din cauza numărului de cazuri de infectări, care se menține la un nivel ridicat în fiecare zi, iar la un moment dat chiar am avut un număr record de infectări, deși se presupune că suntem într-o fază de relaxare, fără stare de urgență în care pericolul de infectare nu mai este atât de mare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că varianta revenirii la starea de urgență nu este una ce se poate exclude. Așa că în niciun caz nu este o variantă să ne relaxăm și să uităm de măsurile de protecție.

De altfel, Raed Arafat a atras atenția că dezinfectarea, purtarea măștii și mânile curățate în permanență sunt singurele modalități prin care ne putem proteja pe noi de coronavirus, dar și pe alții, pentru a nu ajunge la o situație nefavorabilă.

Ce spune Raed Arafat despre instalarea stării de urgență

”La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini.
Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme.

Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat la România TV.

Până acum, pe teritoriul țării au fost confirmate 28.973 de cazuri. Dintre acestea, 20.026 de pacienți au fost declarați vindecați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: