Redactia.ro
Home » Sport » Revoluția l-a prins cu bani îngropaţi în curte! Ce face acum celebrul atacant

Revoluția l-a prins cu bani îngropaţi în curte! Ce face acum celebrul atacant

Revoluția l-a prins cu bani îngropaţi în curte

Revoluția l-a prins cu bani îngropaţi în curte. Este povestea reală a unuia dintre cei mai buni atacanți pe care i-a avut România.

Și-a dedicat toată viața fotbalului și nu a părăsit niciodată Oltenia, pe vremea când era jucător. Sorin Cârțu, căci despre el este vorba, povestește de câte ori are ocazia momentele amuzante din cariera sa. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că în 1989 la Revoluție, atacantul Craiovei avea o sumă impresionantă de bani. 10.000 de dolari pe care îi ținea îngropați în curtea casei și încă 600.000 de lei puși bine.

“În 1983, am luat ca primă 45.000 de lei, după „dubla” cu Kaiserslautern din Cupa UEFA. Dacă am fi trecut şi de Benfica, am fi câştigat câte 60.000 de lei de fiecare. La Revoluţie aveam 600.000 de lei şi 10.000 de dolari. Erau bani mulţi. Cu leii îţi puteai lua şase vile, iar cu cei 10.000 de dolari, zece apartamente de câte două camere. Îmi amintesc că dolarii îi aveam îngropaţi la un metru adâncime în pământ. După Revoluţie am schimbat leii în valută. Şi, astfel, nu am pierdut la devalorizare”, a povestit Cârțu, pentru Adevărul.

Sorin Cârţu și-a dedicat viața Craiovei

Sorin Cârţu a fost unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1. A câștigat de trei ori titlul în Divizia A și de patru ori Cupa României cu Universitatea Craiova. În sezonul 1990-1991 a reușit eventul tot cu Universitatea, dar din postura de antrenor. Apoi a stat pe banca tehnică a celor mai importante echipe din prima ligă. Pandurii Tg Jiu, CFR Cluj, Steaua, Poli AEK Timișoara, Oțelul Galați sau FC Brașov. În 2018, a recunoscut că suferă de o boală gravă care i-a afectat cariera de antrenor.

“De 16 ani port virusul hepatitei C. Acesta mi-a influenát clar cariera. E foarte greu, e foarte obositor să ai și hepatită și să derulezi și meseria de antrenor. Trebuie să faci un echilibru între munca de antrenor și boală. Eu m-am expus în timpul partidelor și asta s-a văzut prin modul în care m-am manifestat. M-a dat în spate această boală”, a povestit Sorin Cârțu, pentru Gazeta Sporturilor.

În martie 2019, Sorin Cârțu a fost numit președintele echipei CS Universitatea Craiova.

Citește și: Dinamo câștigă grupa în Liga Campionilor! Pe cine întâlnesc în play-off

Loading...