Redactia.ro
Home » Homepage » Revoluție în obținerea permisului de conducere: Examenul pe zăpadă și gheață. Tot ce trebuie să afle viitori șoferi

Revoluție în obținerea permisului de conducere: Examenul pe zăpadă și gheață. Tot ce trebuie să afle viitori șoferi

Șoferii vor fi obligați să dea examenul auto pe zăpadă.

Într-o mișcare surprinzătoare, care ar putea revoluționa modul în care viitorii șoferi sunt pregătiți și testați în Uniunea Europeană, Parlamentul European a adoptat recent un proiect de lege care introduce noi reguli pentru obținerea permisului de conducere. Printre aceste modificări se numără și introducerea unei probe de conducere pe zăpadă și gheață, un test care își propune să crească nivelul de pregătire al conducătorilor auto pentru condițiile dificile de iarnă.

Acest proiect legislativ vine în contextul unei preocupări crescute pentru siguranța rutieră la nivel european, urmărind să aducă îmbunătățiri semnificative standardelor din domeniul transporturilor. Cu o majoritate de 339 de voturi pentru, 240 împotrivă și 37 de abțineri, propunerea legislativă a trecut de Parlamentul European, marcând un pas important în procesul de legiferare.

Ce presupune noul examen auto

Potrivit noilor reguli, examenul practic va cuprinde mai multe elemente noi, menite să testeze abilitățile conducătorilor auto într-o varietate de situații:

Conducerea în condiții de zăpadă și polei: Acest test va evalua capacitatea candidaților de a controla vehiculul în condiții meteo nefavorabile, un aspect crucial pentru siguranța pe drumurile din multe regiuni ale Europei în timpul iernii.
Utilizarea telefonului mobil în condiții de siguranță la volan: O provocare modernă, acest test va verifica capacitatea șoferilor de a folosi dispozitive mobile într-un mod care nu distrag atenția de la condus.
Navigarea unghiurilor moarte, sistemele de asistență pentru șofer și deschiderea ușilor vehiculului în siguranță sunt alte elemente care vor fi introduse în examenul practic, toate având scopul de a crește conștientizarea riscurilor asociate cu conducerea și de a promova practici de conducere mai sigure.

Impactul asupra școlilor de șoferi

Aceste schimbări ar putea avea un impact semnificativ asupra școlilor de șoferi din întreaga Uniune, care vor trebui să își ajusteze programele de pregătire pentru a include noile probe. Există îngrijorări că această nouă cerință ar putea reduce numărul de candidați care reușesc să treacă examenul de conducere, având în vedere dificultatea sporită a testelor.

Implementarea noilor reguli

Momentan, nu există o dată fixă pentru implementarea acestor reguli, având în vedere că procesul legislativ urmează să continue sub viitoarea legislatură europeană, după alegerile din 6-9 iunie. Cu toate acestea, odată ratificate, noile legi vor deveni obligatorii în toate statele membre ale UE, semnificând o schimbare majoră în modul în care șoferii sunt pregătiți și testați în Europa.

Proiectul legislativ are ca obiectiv final creșterea siguranței rutiere prin asigurarea că toți șoferii noi sunt bine pregătiți să facă față provocărilor condusului în condiții de iarnă, precum și altor situații complexe pe care le pot întâlni pe drumuri. Acesta reprezintă un pas înainte în direcția unei Uniuni Europene mai sigure pe șosele, unde fiecare participant la trafic este conștient de riscurile existente și este echipat corespunzător pentru a le gestiona.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: