Redactia.ro
Home » Știri » REZIDENŢIAT 2019. Examenul de rezidențiat ar putea fi amânat din nou

REZIDENŢIAT 2019. Examenul de rezidențiat ar putea fi amânat din nou

REZIDENŢIAT

REZIDENȚIAT 2019. Ministrul Sănătăţii a făcut un anunţ important despre amânarea rezidenţiatului. Sorina Pintea a declarat miercuri că nu exclude o nouă amânare a examenului de Rezidenţiat 2019.

„Este greu să spun dacă va avea loc pe 8 decembrie. Propunerea noastră pentru 8 decembrie rămâne valabilă. Vom vedea ce se întâmplă pe scena politică. Dacă nu vom avea un ministru al Educaţiei, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată. Un secretar de stat al Educaţiei poate semna doar dacă ar fi împuternicit, ori cel care l-ar putea împuternici, adică ministrul, nu există. Legislaţia este foarte clară”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

„Am pus data limită 8 decembrie pentru desfăşurarea concursului, astfel încât cel târziu pe 14 ianuarie să poată fi angajaţi şi să beneficieze de salariu”, a mai spus Sorina Pintea, explicând că rezidenţiatul trebuie organizat în trimestrul patru al fiecărui an, altfel se încalcă legea.

Examenul de rezidențiat se amână. Nu există ministru interimar la Educație

„O soluţie ar fi adoptarea unei legi în Parlament, dar asta înseamnă vot în Senat, Camera Deputaţilor, comisii, apoi plen. Ar trebui să se facă de urgenţă. În Parlament cred că este deja târziu. Dar nu este târziu ca un preşedinte să ia o decizie şi să numească ministru la Educaţie”, a spus Sorina Pintea, potrivit Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, în 4 octombrie, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat până în 8 decembrie.

Sorina Pintea a explicat, într-o conferinţă de presă, că examenul de rezidenţiat a fost amânat la propunerea Ministerului Sănătăţii pentru că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a se putea susţine acest examen este nevoie de elaborarea a şapte ordine de ministru care ar fi trebuit să fie semnate şi de Ministrul Educaţiei.

Și cum postul de ministru al Educației este vacant, acest lucru este imposibil.

Sunt 3.991 de locuri la Medicină, 398 de locuri la Stomatologie și 225 la Farmacie. Lor li se adaugă 112 locuri scoase la concurs în  Ministere. În Total, 4.726 de locuri, scrie romaniatv.net.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: