Redactia.ro
Home » Știri » Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023. Care sunt răspunsurile corecte

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023. Care sunt răspunsurile corecte

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023. Care sunt răspunsurile corecte

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023. Iată care sunt răspunsurile corecte!

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2023

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi proba scrisă la Matematică de la Evaluare Națională 2023. Iată rezolvarea subiectelor primite de elevi la examen!

Evaluare Națională 2023

Astăzi are loc proba de matematică a Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Din cei 161.500 de copii înscriși, peste 7.000 nu au participat la prima probă.

Prima probă a examenului, cea de Limba și literatura română, s-a desfășurat luni și peste 7.000 de candidați înscriși au absentat.

Astăzi, 21 iunie 2023, elevii care au terminat clasa a VIII-a  au susținut proba de matematică.

Joi este programată proba la limba și literatura maternă, iar primele rezultate ale examenului vor fi afișate pe data de 28 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 28 iunie (între orele 16:00 și 19:00) și 29 iunie (între orele 8:00 și 12:00), conform comunicatului de presă al Ministerului Educației.

Candidații care depun sau transmit contestațiile trebuie să completeze, semneze și depună/transmită o declarație-tip în care se menționează că sunt conștienți că nota acordată în urma soluționării contestației poate modifica, în funcție de caz, nota inițială prin creștere sau descreștere. Documentele trebuie semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Care sunt subiectele și baremele la proba de Matematică

Iată subiectele și baremul!

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centrele de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și desenelor, se pot folosi și creioane negre. Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (dacă este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculat după completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta conform procedurilor.

Candidații care au obținut aprobarea Comisiei Județene/a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naționale, în conformitate cu procedurile specifice privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, beneficiază de prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore, în funcție de nevoi.

Probele sunt monitorizate atât audio, cât și video:

„Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen. Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop”, indică Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie telefonică gratuită (TELVERDE – 0800801100) pentru a sesiza eventuale disfuncționalități în desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în timpul probelor scrise (19 – 22 iunie, între orele 8:00 – 16:00).

Conform unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate în format digital în cadrul programului-pilot lansat anul trecut, conform surselor menționate.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale, care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe internet, respectând Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților pe baza unei semnături de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu pentru absolvenții învățământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale, conform MEN.

Calendar Evaluare Națională 2023

– 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă;

– 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă;

– 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă;

– 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

– 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;

– 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor;

– 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi anonimizate și vor fi afișate la avizierele unităților de învățământ și pe platforma edu.ro.

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: