Redactia.ro

Rezultate Evaluare Națională 2019: Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019 sunt afişate astăzi

GALERIE FOTO (5) Rezultate Evaluare Națională 2019: Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019 sunt afişate astăzi

Rezultate Evaluare Națională 2019. Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate astăzi, 25 iunie 2019, pânăîn ora 12. Începând cu ora 14 elevii pot depune contestații. Aceștia vor aflarezultatele în urma contestațiilor în data de 29 iunie sâmbătă.

Potrivit datelor calendarului de examene elaborat de ministerul Educaţiei, marţi vor fi afişate primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019.

Conform site-ului Ministerului Educației

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial (metodologia de organizare și desfășurare a examenului în anul școlar 2018-2019 este disponibilă atașat – primul document din secțiunea Cadru normativ).

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.

Rezultate Evaluare Națională 2019. Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Rezultate Evaluare Națională 2019. Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).
Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Calendarul EN VIII în anul 2019 este următorul:

3 – 7 iunie

Înscrierea elevilor

7 iunie 2019

Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18 iunie

Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie

Matematica – probă scrisă

21 iunie

Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie

Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie

Soluționarea contestațiilor

29 iunie

Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Alte informații utile

Site-ul dedicat publicării rezultatelor este http://evaluare.edu.ro.

Rezultate Evaluare Națională 2019. Modele orientative de subiecte pentru EN VIII sunt disponibile aici.
Procedura privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învățare care susțin examenele naționale în anul 2019

Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații în intervalul orar 14.00-20.00. Acestea vor fi recorectate în intervalul 26-28 iunie, iar rezultatele contestațiilor se vor afișa pe 29 iunie.

Subiecte Evaluare Națională Matematică

Subiecte Evaluare Națională Limba Română

Rezultate Evaluare Națională 2019. Examenul de evaluare a început marţi, 18 iunie. Prima probă a examenului a fost proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi 20 iunie, a avut loc proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, a fost programată proba la Limba şi literatura maternă, potrivit datelor calendarului de examene elaborate de Ministerul Educaţiei.

La Evaluarea Naţională (EN VIII), din acest an, s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2019