Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate Evaluarea Națională 2022. Unde se afișează și când se pot depune contestațiile

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Unde se afișează și când se pot depune contestațiile

GALERIE FOTO (2)

Elevii din toată țara sunt extrem de emoționați, deoarece astăzi vor primi notele în urma susținerii Evaluării Naționale. Mai sunt doar câteva ore până se vor afișa rezultatele! Cei nemulțumiți pot depune contestație pentru a li se reevalua nota primită. Iată unde se for afișa rezultatele și când se pot depune contestațiile!

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate astăzi

Absolvenții claselor a VIII-a vor afla astăzi cum s-au descurcat în urma susținerii Evaluării Naționale!  Aceștia urmează să-și aleagă liceul dorit în concordanță cu nota primită, dar doar dacă au obținut note de trecere la examen.  Viitorul acestora depinde de notele obținute.

Rezultatele se vor afișa până în ora 14:00. Notele le puteți vedea la avizierul fiecărei școli, dar și pe Internet, pe site-ul „evaluare.edu.ro”.

Notele vor fi afișate în format anonimizat adică fiecare elev va primi un cod specific, aferent numelui și prenumelui fiecăruia în parte. Aceștia au primit deja codurile, înainte de afișarea rezultatelor.

Când se pot depune contestațiile

Elevii care doresc să li se reevalueze nota primită, pot depune contestație, joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe parcursul zilei de vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00.

Contestațiile pot fi depuse și transmise prin mijloace electronice, dar și la unitatea de învățământ de unde aparține elevul care a susținut examenul la Evaluarea Națională.

Pentru admiterea la liceu, nota obţinută în cadrul Evaluării Naţionale 2022 are o pondere de 80% din media de admitere.

Sursa foto: digi24.ro

Când se desfășoară înscrierea la liceu

Înscrierea la liceu se va desfășura în perioada 4-11 iulie.

„Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 are loc pe data de 14 iulie. În aceeași zi, se afișează în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

În perioada 15 – 20 iulie 2022 se depun dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Pa data de 20 iulie, unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022 comisia de admitere județeană/ a municipiului București soluționează situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată”, potrivit digi24.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: