Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate finale alegeri parlamentare 2020. Câte voturi au cele cinci partide care vor intra în Parlament

Rezultate finale alegeri parlamentare 2020. Câte voturi au cele cinci partide care vor intra în Parlament

Incident la o secție de votare din Gorj

Biroul Electoral Central (BEC) a certificat, sâmbătă, rezultatele finale oficiale ale alegerilor parlamentare 2020, odată cu semnarea proceselor-verbale privind numărul total al voturilor la nivel național, pentru  alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, după soluționarea contestațiilor. Așadar, alegerile parlamentare 2020 se apropie de final și este cert că cinci partide vor intra în Parlament.

Ce voturi au obținut cele cinci partide care vor intra în Parlament

Alegerile parlamentare 2020 se apropie de final, după ce BEC a certificat, sâmbătă, rezultatele finale oficiale odată cu semnarea proceselor-verbale privind numărul total al voturilor la nivel național, petru alegerea Senatului și Camerei Deputaților, după soluționarea contestațiilor. Astfel, cinci partide vor intra în Parlament: PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR, informează Digi 24. Iată care sunt voturile totale pe care aceste formațiuni politice le-au primit:

Camera Deputaților

Senat

Nici la Senat situația nu se schimbă, în ceea ce privește ierarhia partidelor în funcție de numărul de voturi. Dimpotrivă, fiecare partid are număr mai mare de voturi pentru Senat. PSD-1.732.289 de voturi, PNL-1.511.227 de voturi, USR-PLUS-936.864 de voturi, AUR 541.398 voturi și  UDMR 348.262 de voturi.

Guvernul Cîțu

În ceea ce privește PNL, USR-PLUS și UDMR vor să formeze o coaliție de guvernare pentru alcătuirea cabinetului Florin Cîțu, propunerea PNL pentru viitorul premier al României. La Vila Lac se negociază cum să-și împartă ministerele noului Executiv, mai ales că miza sunt ministerele importante precum MAI, ministerul Justiției sau Finanțelor.  La MAI, liberalii l-ar înlocui pe Marcel Vela cu Laurențiu Leoreanu sau cu Rareș Bogdan. De altfel, în timp ce liberalii vor să păstreze în continuare ministerul Finanțelor și cel al Justiției, și cei de la USR-PLUS vor să aibă aici reprezentanți. Concret, USR-PLUS i-ar vrea la Justiție pe Stelian Ion sau Dragoș Tudorache dacă acesta din urmă nu va reuși să ocupe un loc la MAI.

”Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi, după învestirea noului Parlament, să avem şi noul guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, potrivit spuselor lui Dan Barna, liderul USR.

”Va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică ce va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare”, sunt spusele lui Ludovic Orban, din urmă cu câteva zile.

Cei de la UDMR ar vrea și ei ministere mai importante, decât ceea ce au avut până acum: Sănătatea, Mediul și Cultura. Potrivit spuselor vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, PNL, USR-PLUS și UDMR vor forma o majoritate parlamentară cu  244 de deputați și senatori, iar la aceștia se vor adauga 16 parlamentari de la minorități.

După aceste consultări, aceste PNL, USR-PLUS și UDMR se vor întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: