Redactia.ro
Home » Știri » RO-Alert la granița României cu Ucraina. Ce a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă

RO-Alert la granița României cu Ucraina. Ce a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă

RO-Alert

Autoritățile române au emis un mesaj de alertă RO-Alert sâmbătă dimineață, 6 iulie 2024, pentru a avertiza locuitorii din județul Tulcea, în special din zonele de graniță cu Ucraina, despre riscul căderii de obiecte din spațiul aerian. Aceste avertizări vin în contextul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina!

RO-Alert la granița României cu Ucraina

Sâmbătă dimineață, 6 iulie 2024, locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert, care vizează localităţile de la graniţa cu Ucraina, în care au fost avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina. Pe de altă parte, populația este asigurată că atacurile Federației Ruse nu vizează teritoriul României.

„Este posibil să cadă obiecte din spațiul aerian

Mesajul RO-ALERT a fost emis de IGSU în jurul orei 06:45 şi are ca scop informarea populaţiei din zona din imediata apropiere a graniţei româno-ucrainene cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să sune la 112 dacă observă obiecte căzând din cer și să urmeze recomandările autorităților: „Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina”, a anunţat ISU Tulcea.

Care sunt localitățile vizate

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-alert sunt: Județul Tulcea: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea a subliniat că alerta are rolul de a informa populația despre riscul căderii de obiecte din spațiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Ce sunt rugați cetățenii

Autoritățile insistă că nu există motive de panică și că teritoriul României nu este ținta atacurilor. Cetățenii sunt îndemnați să rămână calmi, să contacteze serviciile de urgență în cazul observării unor obiecte suspecte și să urmeze instrucțiunile furnizate în mesajul RO-Alert. De asemenea, structurile de apărare ale României monitorizează în permanență situația la graniță pentru a asigura securitatea cetățenilor.

„De asemenea, este important ca populaţia să nu intre în panică, să sune la 112 şi să anunţe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României şi, să urmeze recomandările din mesaj. Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă”, a mai transmis ISU Tulcea.

Sursa foto: www.idevice.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: