Redactia.ro
Home » Sport » Robert Farah, depistat pozitiv la un control antidoping! Tenismenul a fost suspendat

Robert Farah, depistat pozitiv la un control antidoping! Tenismenul a fost suspendat

Robert Farah, depistat pozitiv

Liderul mondial la dublu, Robert Farah a fost depistat pozitiv cu steroizi și a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională de Tenis.

Columbianul de 30 de ani a făcut un control antidoping pe 17 octombrie 2019 și a fost depistat pozitiv cu Boldenon. Robert Farah este liderul mondial la dublu alături de compatriotul Juan Sebastian Cabal. Jucătorul de tenis susține că testul făcut în Columbia nu ar fi bun. Tenismenul dă vina pe mâncare.

„Acum sunt în Los Angeles și nu mă pot bucura de Australian Open, pentru care mă pregăteam din decembrie. În urmă cu câteva ore, ITF m-a anunțat că în proba mea, realizată în Cali, pe 17 octombrie 2019, a fost găsit Boldenon. Cu două săptămâni înainte, pe 7 octombrie, am făcut un test în Shanghai și totul a fost negativ. În plus, am fost testat de 15 ori, aleatoriu, și mereu rezultatul a fost negativ. Așa cum a spus Comitetul Olimpic Columbian, această substanță se găsește mereu în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor”, a declarat Farah.

Robert Farah a jucat duminică, un meci demonstrativ la Adelaide. A făcut pereche cu Angelique Kerber și a jucat împotriva perechii Simona Halep / Juan Sebastian Cabal. Columbianul anunțase deja că nu va participa anul acesta la Australian Open. În 2019, Farah a câștigat 5 turnee, dintre care două de Grand Slam. Wimbledon și US Open.

Federația internațională l-a suspendat și pe Nicolas Jarry

Și chilianul Nicolas Jarry a fost depistat pozitiv. Jucătorul a fost testat la Cupa Davis, în finalul anului, pe 19 noiembrie, și a fost depistat pozitiv cu Ligandrol și Stanozolol.

„Anul trecut, la Cupa Davis, am dat două teste antidoping. La primul rezultatul a fost negativ, iar la al doilea s-au găsit două substanțe interzise. Nivelul era incredibil de scăzut. Niciodată nu aș lua în mod intenționat substanțe interzise. Totul e o surpriză. Cred că vitaminele făcute în Brazilia, pe care le iau la recomandarea doctorului, au fost contaminate”, a scris Jarry pe Instagram.

Anul trecut Nicolas Jarry a ajuns până pe locul 38 ATP.

Citește și: Alex Chipciu poate semna în orice moment. Presa din Turcia face anunțul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini