Redactia.ro
Home » Știri » Român împușcat mortal de polițiști, în Indonezia

Român împușcat mortal de polițiști, în Indonezia

GALERIE FOTO (2) român

Un român din Negrești Oaș a fost ucis sâmbătă de poliţie, în Indonezia, în timpul unei arestări. Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. Acesta a murit în drum spre spital.

Poliţia indoneziană a arestat doi suspecţi de fraudă bancară şi furt de pe carduri prin metoda skimming, ambii cetăţeni români, indentificaţi ca Vasilea Solomes şi Cristea. Primul a fost împuşcat în cap şi a decedat apoi în drum spre spital.

Arestarea a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos din ATM, potrivit observator.tv. Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

Celălalt român, Cristea, e din Craiova.

Cum arată Liviu Dragnea după 6 luni la închisoare FOTO & VIDEO

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane.

Cei doi bărbați filați în ultimele două luni au fost surprinși chiar în dreptul unui ATM, iar polițiștii îi arestează. Începând din acest moment, scenariul pornește în două direcții. Prima este varianta oficială a poliției indoneziene, iar cea de-a doua relatarea unui apropiat al celui care a supraviețuit. Polițiștii indonezieni sunt acuzați că – în timpul arestării – au folosit armamentul din dotare fără să fi fost provocați.

Vasile Solomes era din Negreşti Oaş, iar celălalt e din Craiova, aşa cum scrie Cancan. Acesta din urmă a şi transmis, prin intermediul unui apropiat, că de fapt Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră. Vasile nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Fiind suprins în flagrant în fața bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferate”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis „ca pe un câine”.

Loading...