Redactia.ro
Home » Monden » Românca fatală a anilor ’70. Era de o frumuseţe răpitoare. A fost măritată cu Emeric Ienei și cu Dan Tufaru

Românca fatală a anilor ’70. Era de o frumuseţe răpitoare. A fost măritată cu Emeric Ienei și cu Dan Tufaru

Vasilica Tastaman a murit la data de 30 martie 2003, după o hepatită netratată. Actriţă iubită şi extrem de talentată, dar fără studii, artista a fost de o strălucire unică în peisajul actoricesc.

La fel de puternic a ars, însă, și pentru iubirile ei pătimașe, nu puține la număr.

A jucat pe scene uriaşe, fără studii

Vasilica Tastaman a debutat în teatru de mică, în orașul natal, Brăila. Însă, la 14 ani, rămâne orfană și nu are cine să-i plătească eventualele studii de specialitate.

În drumul ei spre teatru o ajută însă Elvira Petreanu (soţia lui Ion Aurel Manolescu, nepotul poetului Ion Manolescu), care îi dă lecţii de dicţie și îi arată cum să meargă și să dea replica pe o scenă. La 18 ani, era deja actriţă la Teatrul Giuleşti din Bucureşti.

„Moni Ghelerter tocmai punea în scenă «Familia Covaci”». Un an am dormit acolo, pe patru scaune. Aveam și un reșou. Când se jucau spectacole clasice, o duceam mai bine, pentru că în décor apărea câte o sofa și mașiniștii mă întrebau dacă vreau să o las pe scenă, ca să dorm pe ea”, povestea, mai târziu, Vasilica Tastaman.

I-au fost colegi pe scenă: Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Ion Lucian, Ștefan Ciubotărașu, Octavian Cotescu, Radu Beligan, Dem Rădulescu, Amza Pellea, Florin Piersic, în numeroase piese de teatru, dar și în filme precum: “Veronica”, “Eu, tu și Ovidiu”, seria “B.D. – Brigada Diverse”, “Păcală”, “Astă-seară dansăm în familie”, “Nea Mărin Miliardar”.

Lăudată de Radu Beligan

“Aș spune, fără ezitare că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea nici un fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva.

Era bijuterie. Eu n-am ce să povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea”, o descria regretatul Radu Beligan.

I-a fost soţie lui Ienei şi Dan Tufaru

Vasilica Tastaman a fost căsătorită de două ori, dar a avut mai multe derapaje pasionale. Cu primul soț, fostul antrenor de fotbal Emeric Ienei, de care a divorţat în 1973, a avut un băiat, pe Călin Ienei.

Cel de-al doilea soț a fost nimeni altul decât Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: