Redactia.ro
Home » Monden » Românca misterioasă cu care s-a căsătorit Buzz Aldrin, astronautul care a fost pe Lună cu Neil Armstrong

Românca misterioasă cu care s-a căsătorit Buzz Aldrin, astronautul care a fost pe Lună cu Neil Armstrong

Buzz Aldrin

Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu partenerea sa de viaţă, Anca Faur, chiar în ziua în care acesta a împlinit 93 de ani, potrivit anunțului făcut de acesta pe Twitter.

Ceremonia a fost una privată și a avut loc la Los Angeles.

Buzz Aldrin și românca Anca Faur formează un cuplu de mai mulți ani

„La cea de-a 93-a aniversare şi în ziua în care voi fi onorat şi de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Dr. Anca Faur, ne-am căsătorit. .Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca nişte adolescenţi”, a scris Aldrin pe Twitter.

Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, dar abia acum au făcut pasul cel mare.

Românca e doctor în Chimie

Anca Faur s-a năcut la Deva, în România, şi ar fi cu 30 de ani mai tânără. Cei doi sunt împreună de mai mulți ani. Românca a absolvit în 1983 Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara. În 1996 a obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea din Pittsburgh. Anca Faur are, de asemenea, mai mute brevete de invenție.

„E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo…. Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil…”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Aldrin a fost de trei ori în spaţiu în timpul carierei sale şi a fost pilotul Modulului Lunar Eagle pentru misiunea Apollo 11 din 1969. A păşit pe suprafaţa lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969. Dintre cei trei astronauţi aflaţi în misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă. A petrecut un total de 12 zile în spaţiu înainte de a se retrage în 1971.

Înainte de căsătoria sa cu Faur, Buzz Aldrin a mai fost însurat de trei ori. Are trei copii, James, Janice şi Andrew, din prima căsătorie cu Joan Archer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: