Redactia.ro
Home » Știri » Româncele care nasc un copil ar putea primi 50.000 de lei. Care sunt condițiile

Româncele care nasc un copil ar putea primi 50.000 de lei. Care sunt condițiile

copii

O propunere legislativă vine în sprijinul familiilor tinere, aflate în dificultate. Este vorba despre implementarea Programului Național „Casa Noastră”, prin intermediul căruia statul român va putea împrumuta persoanele tinere căsătorite cu 150.000 de lei, fără dobândă, pentru achiziționarea sau construcția unei locuințe.

Acest proiect de lege aparține Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și a fost depus în Parlament încă din luna martie.

Programul Național „Casa Noastră”: beneficiari și condiții

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția ori alte persoane o locuinţă, cu excepția situației în care a dobândit prin succesiune o locuință într-o cotă mai mică de 1/5;
  • nu au deja în derulare un credit ipotecar în acest sens;
  • unul dintre soți are vârsta de până în 35 de ani, respectiv de până în 40 de ani pentru persoanele au locuit în străinătate și s-au reîntors în România cu minim 6 luni înaintea solicitării;
  • realizarea de venituri impozabile în România, cu cel puțin 3 luni anterior.

Potrivit proiectului, pe întreaga perioadă contractuală, beneficiarilor li se acordă o ștergere a datoriei a câte 50.000 lei, de la data nașterii sau a adopției pentru fiecare copil născut sau adoptat.

Bani de la stat pentru 4.500 de copii

Anterior, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a oferit detalii despre un astfel de proiect, ce îi priveşte pe copiii din România.

„Investim 50 de milioane de euro pentru copiii aflați în situații de risc. Am semnat, astăzi, acordul de finanțare dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență”, scria Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook, mai la începutul anului.

Cu aceşti bani ar trebui să fie construite 150 de centre de zi pentru copiii din România aflaţi în situaţii dificile, a explicat ministrul Gabriela Firea, care a şi detaliat apoi modul în care vor fi cheltuite fondurile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: