Redactia.ro
Home » Știri » Români prinși de cele mai devastatoare inundații provocate de Furtuna Antoni în Slovenia. Vremea severă se apropie de țara noastră 

Români prinși de cele mai devastatoare inundații provocate de Furtuna Antoni în Slovenia. Vremea severă se apropie de țara noastră 

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023: Revine furtunile

Una dintre cele mai devastatoare inundații din istoria recentă a Sloveniei a afectat mii de locuitori, inclusiv cetățeni români aflați în această țară!

Situație alarmantă în Slovenia

Peste o perioadă de 24 de ore, Slovenia a fost martora unei precipitații echivalente cu dublul mediei lunare pentru luna august. Această precipitație intensă a provocat distrugeri majore, incluzând ruperea podurilor și inundația autostrăzilor care duc spre Ljubljana, capitala Sloveniei. Printre cei afectați de această catastrofă se numără și șoferi români de TIR care au fost blocați pe drumuri pentru ore întregi.

Consecințele acestor inundații au fost atât de severe încât armata slovenă a fost mobilizată pentru a ajuta la operațiunile de salvare. Cu ajutorul elicopterelor și bărcilor, aceștia au reușit să salveze numeroase vieți.

Nicoleta, româncă stabilită în Slovenia: „Eu stau în Ljubljana, deci văd ce se întâmplă aici. În ultima lună am avut furtuni destul de urâte, acum de joi noapte s-a pornit o ploaie care nu se mai oprește. Unele orașe sunt acoperite de apă, mai ales spre nord-est, spre Austria. Au fost și câteva persoane care au decedat. Evacuate câteva mii de persoane”, relatează Telem.ro.

Previziunile meteo sugerează că această furtună violentă ar putea să se extindă și în România în curând, potrivit meteorologilor, relatează Playtech.ro.

Sursa foto: telem.ro

Avertismente pentru români

Românii care intenționează să călătorească prin Slovenia, în direcția Italiei sau Croației, sunt sfătuiți să-și reconsidere planurile. Autoritățile au instituit cod roșu de inundații, semnalând un pericol iminent în regiune. În unele zone, nivelul apei a atins înălțimi de peste doi metri, cauzând distrugeri semnificative și punând viețile oamenilor în pericol.

Furtuna Antoni se extinde

Conform rapoartelor meteorologice, furtuna Antoni, responsabilă de aceste fenomene extreme, nu se oprește aici. Este de așteptat ca ploile intense și vijeliile să se extindă în țări vecine precum Ungaria, Croația și Bosnia. Într-adevăr, Germania a resimțit deja puterea acestei furtuni, cu regiuni întregi acoperite de grindină de dimensiuni impresionante.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: