Redactia.ro
Home » Știri » România a fost lovită de trei cutremure în aceeași zi. Ce magnitudine au avut seismele

România a fost lovită de trei cutremure în aceeași zi. Ce magnitudine au avut seismele

Cutremur

România a fost lovită de trei cutremure în aceeași zi. În cursul zilei de joi, au avut loc trei seisme cu magnitudini diferite. Potrivit INFP, acestea au avut loc în zoa seismică Vrancea, fiind desemnate cutremure slabe. În ce orașe s-au resimțit seismele?

România a fost lovită de trei cutremure în aceeași zi. Ce magnitudine au avut seismele

România a fost lovită de trei cutremure în aceeași zi. Conform Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în cursul zilei de joi, 3 iunie, au avut loc trei cutremure. Primul seism s-a produs la ora 17.54, în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la o adâncime de 93 km, în apropierea următoarelor oraşe: 77km E de Brasov, 96km S de Bacau, 97km NE de Ploiesti, 117km V de Galati, 119km NV de Braila, 148km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 177km SV de Iasi, 190km E de Sibiu, 213km N de Ruse.

La ora 20.59 a fost înregistrat cel de-al doilea seism în zona Vrancea. Specialiștii au anunțat că a avut magnitudinea 2,7 grade Richter, la o adâncime de 195 km.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km NE de Ploiesti, 75km E de Brasov, 115km V de Braila, 117km V de Galati, 120km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 189km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 200km SV de Iasi.

Cel de-al treile seism s-a produs la ora 22.36, în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut magnitudinea de 3.0 pe scara Richter, produs la o adâncime de 131 km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 59km E de Brasov, 71km N de Ploiesti, 121km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 131km V de Braila, 133km V de Galati, 139km NE de Pitesti, 173km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 204km SV de Iasi.

Efectele devastatoare ale unui cutremur, în special în București

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizica Pământului, a explicat, pentru Redactia.ro, ce s-ar putea întâmplat în cazul unui cutremur mare, în special în București. Potrivit acestuia, datele arată în prezent că nu se va produce un cutremur puternic în România, iar cetățenii pot sta liniștiți.

Cu toate astea, în cazul unui cutremur de magnitudine mare, există posibilitatea ca efectele să fie dezastruoase, cel puțin în Capitală. „Eu cred că producerea unui seism puternic, va fi devastator pentru Capitală. Depinde cât de mare e seismul. Dacă va fi un cutremur ca cel din 1940, care a fost mai mare decât seismul din 1977, având în vedere ce s-a construit în România și mai ales cum s-a construit, impactul va fi devastator. Să știți că de multe ori, când un bloc e căzut în urma unui cutremur, constructorii găsesc în stâlpul respectiv o căciulă sau un pantof. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru. În acest caz, gravitatea depinde de mulți parametri.”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

În România au loc numeroase cutremur de adâncime și cutremure de suprafață. Specialistul a precizat că cele de suprafață se produc la o adâncime de până în 20 de kilometri, iar cutremurele de adâncime pot merge până la 200 kilometri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: