Redactia.ro
Home » Știri » România a ratat relaxarea de la 1 iulie. Mesajul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

România a ratat relaxarea de la 1 iulie. Mesajul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că în prezent, situația îmbolnăvirilor cu coronavirus poate fi gestionată fără probleme.

Totodată, ministrul a declarat că locurile la terapie intensivă sunt suficiente pentru a face față situației.

România a ratat relaxarea de la 1 iulie. Mesajul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus continuă să crească în România, dar cu toate astea autoriățile susțin că nu trebuie să ne facem griji.

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru este de părere că în momentul de față situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 poate fi gestionată, și nu este confirmat niciun pericol al stării de urgență.

„Nu văd în acest moment un pericol al stării de urgență. În acest moment gestionăm situația, locurile sunt în terapie intensivă. Dacă mai menținem încă 2 săptămâni acea atitudine pe o care o aveam, probabil acum eram la baza pantei descendente,

De asemenea, ministrul a precizat că situația de față a fost motivul pentru care nu au existat măsuri suplimentare de relaxare de la 1 iulie.

În ceea ce privește legea carantinării, Nelu Tătaru a menționat că există posibilitatea ca aceasta să treacă.

Avem o vară în care românii trebuie să trăiască cvasinormal, vom trăi cu persistența unui virus”, a mai declarat Tătaru.

Nu se ia în considerare intrarea în starea de urgență

Nelu Tătaru a precizat că bilanțul infectărilor de luni sunt mai mici față de zilele anterioare, menționând că România nu se află într-un colaps medical.

Azi vom avea un număr mai mic de cazuri, pentru că au fost mai puține recoltări. Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuri în spitale”, a declarat, luni, Nelu Tătaru.

Luni, Ministrul Sănătății a mers la Spitalul Județean Galați după ce 83 de cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus.

Tătaru a declarat că nu se ia în considerare închiderea spitalului Județean Galați, cel mai mare din sud-estul țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: