Redactia.ro
Home » Știri » România, afectată de un anticiclon! Ce ne așteaptă în weekend

România, afectată de un anticiclon! Ce ne așteaptă în weekend

GALERIE FOTO (2) România, afectată de un anticiclon! Ce ne așteaptă din acest weekend

România este afectată de un anticiclon! Iată ce ar trebui să știm despre vremea din acest weekend și cum se manifestă acest fenomen meteo.

România, afectată de un anticiclon! Ce ne așteaptă în weekend

După un început de primăvară mai cald decât ar fi fost normal, cu temperaturi cu 10 grade Celsius peste media perioadei, meteorologii au făcut anunțul că în România o să își facă simțită prezența un anticiclon, potrivit impact.ro.

Prin urmare, să nu ne mirăm dacă de la paltonul de primăvară revenim la geaca groasă de iarnă pentru că trecem la furtuni și viscol. Este avertizare meteo de vreme rea în toată țara, iar un cod portocaliu de viscol a fost emis la munte.

„În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, a transmis ANM.

COD GALBEN, valabil 11 martie, ora 10.00 – 12 martie, ora 04.00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

COD PORTOCALIU – valabil 11 martie, ora 14.00 – 12 martie, ora 04.00 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol puternic. În intervalul menționat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

COD GALBEN – valabil 12 martie, ora 04.00 – 12 martie, ora 15.00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55…70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70…90 km/h.

COD PORTOCALIU – valabil 12 martie, ora 04.00 – 12 martie, ora 10.00 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol puternic. În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Până duminică, la ora 14:00, este valabilă o avertizare de cod galben de inundații pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidroghrafice: Tisa – intrarea în ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte Ac. Porţile de Fier I, Jiu, Olt şi Bistriţa (afluent al râului Siret).

Prognoză meteo specială pentru Bucureşti

Conform unei prognoze meteo speciale pentru București a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine deosebit de caldă sâmbătă, undeva la 17 grade Celsius.

Totuși, duminică, 12 martie 2023, vremea se va răci în București, cu temperaturi apropiate de normele perioadei: maxima va fi de 11-12 grade. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat, a relatat Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: