Redactia.ro
Home » Știri » România coboară în clasamentul mondial privind calitatea vieții și bunăstării sociale. Bulgaria, înaintea noastră

România coboară în clasamentul mondial privind calitatea vieții și bunăstării sociale. Bulgaria, înaintea noastră

Calitatea vieții

Calitatea vieții în România a scăzut, sugerează un studiu privind calitatea vieții și bunăstarea socială, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte.

România coboară astfel o poziție față de anul trecut și se regăsește pe locul 45 din 149 de țări. În schimb, Bulgaria și-a păstrat poziția 43 din acest top, potrivit digi24.ro.

Capitolele la care România a obținut cele mai slabe punctaje sunt serviciile de apă și de salubritate, sănătatea și bunăstarea și accesul la educația de bază. Pe de altă parte, România a obținut cel mai bun punctaj la siguranța personală, calitatea mediului și hrana și îngrijirea medicală de bază, mai arată datele cercetării.

Viorica Dăncilă ceas Cartier. Extravaganță de zeci de mii de euro în plină campanie

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 149 de țări, în baza analizei a trei dimensiuni principale. Metodologia presupune acordarea unui punctaj pentru elementele încadrate în categoria nevoilor de bază – și anume hrană și îngrijire medicală de bază, apă și salubritate, locuință și siguranță personală -, pentru cele care țin de bunăstare – accesul la educație de bază, accesul la comunicații și informații, sănătatea și bunăstarea, calitatea mediului – și pentru elementele care țin de oportunități – drepturile personale, libertatea personală și de alegere, incluziunea, accesul la educație avansată. În baza punctajului acordat, țările din clasament sunt grupate în șase categorii, în mod descrescător.

Studiul mai arată că cel mai bine se trăiește în Norvegia, Danemarca și Elveția, iar pe ultimele locuri în clasament se află Ciad, Sudanul de Sud și Republica Centrafricană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: