Redactia.ro
Home » Știri » România, cuprinsă de furtuni cu fulgere, grindină și vijelii! Avertizarea ANM 

România, cuprinsă de furtuni cu fulgere, grindină și vijelii! Avertizarea ANM 

Alertă meteo ANM: Ciclonul aduce ploi torențiale, ninsori și vânt puternic în România! Ce trebuie să știți

România este cuprinsă de furtuni cu fulgere, grindină și vijelii! Iată avertizarea ANM! 

România, cuprinsă de furtuni cu fulgere, grindină și vijelii! 

România se pregătește să înfrunte o perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic, pe fondul unor condiții extreme care ar putea provoca pagube însemnate în diferite zone ale țării. Acesta este mesajul transmis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care a emis o avertizare de vreme rea pentru întreaga țară.

Avertizarea ANM

Potrivit ANM, în intervalul de timp cuprins între luni ora 12.00 și miercuri ora 10.00, se vor înregistra ploi torențiale în majoritatea regiunilor țării. În anumite zone, cum ar fi Banat, Oltenia, Muntenia și zonele montane, se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp, iar în alte regiuni, cum ar fi sud-estul țării, se vor înregistra chiar și peste 30…40 l/mp.

Pe lângă ploaie, se vor înregistra și descărcări electrice și grindină în anumite zone. De asemenea, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h în sudul țării.

Prognoza pentru București

Prognoza arată că orașul București nu va fi ocolit de aceste condiții meteo extreme. În perioada menționată de ANM, Bucureștiul va înregistra precipitații în medie de 10…20 l/mp, iar vântul va sufla moderat, trecător cu rafale de până la 40…50 km/h.

În ceea ce privește temperaturile, acestea nu vor fi foarte ridicate, cu maxime de 15…16 grade și minime de 7…9 grade. Aceste condiții meteo pot afecta viața de zi cu zi a cetățenilor, provocând probleme în trafic, perturbări în alimentarea cu energie electrică și probleme în alimentarea cu apă.

Este important ca cetățenii să fie pregătiți pentru aceste condiții meteorologice extreme și să ia măsuri de precauție pentru a evita eventualele probleme. ANM recomandă ca cetățenii să nu iasă din casă dacă nu este necesar și să se protejeze în cazul în care sunt nevoiți să iasă. De asemenea, este important să se evite zonele inundate și să se respecte recomandările autorităților locale.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: