Redactia.ro
Home » Știri » România cuprinsă de schimbări bruște de temperatură și ploi! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

România cuprinsă de schimbări bruște de temperatură și ploi! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru 16-17 mai 2024. Vreme răcoroasă în mai multe regiuni ale țării

România cuprinsă de schimbări bruște de temperatură și ploi! Iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!

România cuprinsă de schimbări bruște de temperatură și ploi

Meteorologii au emis recent prognoza meteo ANM pentru perioada 18 septembrie – 1 octombrie, și aceasta aduce cu sine vești proaspete pentru români. Se anunță o schimbare semnificativă a vremii în următoarele două săptămâni, cu temperaturi în scădere și zone afectate de ploi în diverse regiuni ale țării.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Banatul: În prima săptămână de prognoză, valorile termice nu vor avea variații semnificative, rămânând în general peste normele caracteristice perioadei. Cu toate acestea, în 24 și 25 septembrie se așteaptă o răcire semnificativă, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 24, 25 septembrie.

Crișana: Aici, valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu maximele cele mai coborâte în 19, 20, 24, 25, 30 septembrie și 1 octombrie. Cu toate acestea, în restul zilelor se va simți o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea pentru ploi este mai mare în intervalul 18 – 21 septembrie și din nou în 24, 25 septembrie.

Transilvania: În prima săptămână, valorile termice diurne vor crește treptat, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, cu maxime ce vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat până la 10 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 25, 26 septembrie.

Maramureș: În prima săptămână, vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 24 – 28 de grade. Cu toate acestea, în 24 septembrie se va răci semnificativ, procesul continuând ușor până spre finalul intervalului. Probabilitatea de ploaie este mai mare în intervalul 18 – 21 septembrie și din nou în 24, 25 septembrie.

Moldova: Vremea va fi caldă și frumoasă în prima săptămână de prognoză, cu valori termice ce nu vor varia semnificativ. Cu toate acestea, în a doua săptămână se va răci ușor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

Dobrogea: Vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, cu valorile termice mai ridicate decât în mod normal până în data de 25 septembrie. După această dată, temperaturile vor scădea ușor și se vor apropia de cele caracteristice perioadei. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

Muntenia: Vremea se va încălzi treptat până în data de 24 septembrie, după care se va răci ușor. Probabilitatea de apariție a averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

Oltenia: În perioada 18 – 23 septembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. A doua săptămână de prognoză va aduce o ușoară răcorire. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 25, 26 septembrie.

La munte: Valorile termice vor avea variații pe parcursul intervalului, cu temperaturi maxime ce vor crește treptat în prima săptămână și apoi vor avea tendința de scădere ușoară în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25, 26 septembrie.

Astfel, românii sunt sfătuiți să se pregătească pentru o schimbare bruscă a vremii, cu temperaturi în scădere și posibilitatea de ploi în multe regiuni ale țării în următoarele două săptămâni!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: