Redactia.ro
Home » Homepage » România este străbătută de un val polar. Vreme rece în toată țara. Când scăpăm de frig

România este străbătută de un val polar. Vreme rece în toată țara. Când scăpăm de frig

vreme rece

Joi, 27 aprilie 2023, ANM a emis o avertizare privind vremea rece, brumă și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă, 29 aprilie 2023. Vremea continuă să fie mai rece decât cea normală pentru această perioadă a anului. Iată detaliile!

Avertizare de vreme rece în toată țara

În noaptea de joi spre vineri, sunt așteptate brumă și temperaturi minime între -4 și 0 grade Celsius în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei, iar izolat în restul țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă, bruma va fi prezentă mai ales în zonele depresionare din centrul și nord-estul țării.

De asemenea, temporar, în estul și sud-estul țării, vântul va avea intensificări, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele de vânt vor depăși 70-80 km/h.

Cum va fi vremea în București de 1 mai

Vremea va fi însorită și plăcută în București, cu temperaturi maxime de până la 16 grade Celsius și minime în jurul valorii de 4 grade Celsius. Vântul va fi slab, cu rafale sporadice. În general, condițiile meteorologice vor fi favorabile pentru activități în aer liber și plimbări în oraș. Se preconizează că seara temperatura va scădea ușor, iar cerul va fi predominant noros.

În zilele următoare, se așteaptă o creștere a temperaturii, cu maxime de până la 20 de grade Celsius și minime în jurul valorii de 9 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie este scăzută, cu excepția unor averse izolate în anumite zone ale orașului.

Cum va fi vremea la mare de 1 mai

La malul mării, se prevede că vremea va fi preponderent însorită, cu temperaturi maxime de până la 17 grade Celsius și minime în jurul valorii de 10 grade Celsius. Vântul va fi slab până la moderat, cu rafale de până la 18 km/h dinspre nord-est. Seara, temperatura va scădea ușor, iar cerul va fi preponderent senin.

În zilele următoare, se așteaptă o vreme predominant însorită, cu temperaturi maxime de până la 20 de grade Celsius și minime în jurul valorii de 10 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie este scăzută, cu excepția unor averse izolate în unele stațiuni de pe litoral.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: