Redactia.ro
Home » Sport » România, în play-off-ul pentru sferturile Campionatului European de polo

România, în play-off-ul pentru sferturile Campionatului European de polo

România, în play-off-ul pentru sferturile CE de polo

România, în play-off-ul pentru sferturile Campionatului European de polo. Tricolorii au terminat pe locul 3 în grupa B şi vor întâlni Grecia.

Serbia a învins Olanda cu 11-4 în ultimul meci din Grupa B, astfel naţionala masculină de polo a României a prins un loc în play-off-ul pentru accederea în sferturile Campionatelor Europene. Românii au terminat pe locul 3 în grupă, după Serbia şi Rusia, dar înaintea Olandei. În aceste condiţii, tricolorii vor juca luni seara împotriva Greciei pentru un loc în sferturi. Grecia s-a clasat pe locul secund în grupa D, după 17-10 cu Georgia, 12-10 cu Franţa şi 6-10 cu Italia.
România a pierdut primele două meciuri din grupă cu Olanda, scor 8-9, şi cu Serbia, scor 7-15. În schimb, a reuşit să câştige surprinzător, sâmbătă cu reprezentativa Rusiei, scor de 11-10 (Mihnea Gheorghe a marcat 4 goluri, Andrei Prioteasa 2, Cosmin Radu 2, Tudor Fulea 1, Vlad Georgescu 1, Alexandru Ghiban 1).

Cine joacă în play-off

Meciurile din play-off-ul pentru calificarea în sferturi sunt Muntenegru – Turcia, Germania – Spania şi Rusia – Georgia, România-Grecia. Sferturile de finală se vor disputa în 22 ianuarie, semifinalele în 24 ianuarie, iar finalele în 26 ianuarie.
Campioana europeană va ajunge automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Încă cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai juca alte şapte echipe, pentru patru locuri garantate la JO. La olimpiadă sunt calificate până acum Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial). Serbia este şi olimpică en-titre.

Citeşte şi: Conor McGregor, victorie în 40 de secunde!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini