Redactia.ro
Home » Știri » România, în prag de colaps. Mai sunt doar 80 de paturi la ATI, în toată țara. Apelul cutremurător al medicilor

România, în prag de colaps. Mai sunt doar 80 de paturi la ATI, în toată țara. Apelul cutremurător al medicilor

România este în prag de colaps, este avertismentul făcut de medici. În întreaga țară mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă. Problema devine din ce în ce mai gravă pe zi ce trece.

România este la un pas de dezastru, avertizează specialiștii din sănătate, care cer ajutor autorităților. Având în vedere cifrele cutremurătoare la nivel național privind numărul uriaș de infectări cu Covid-19 cu care ne confruntăm zilnic, spitalele din țară rămân fără paturi la Terapie Intensivă.

Doar 80 de paturi la ATI

Dintr-un total de aproape 9.000 de noi cazuri de Covid-19 pe zi, circa 300 dintre pacienți ajung zilnic la ATI, atrag atenția medicii.

 „Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”, a explicat medicul de terapie intensivă Radu Țincu de la Spitalul Floreasca, în direct la Digi 24.

Medicii cer restricții mai dure pentru români

Măsurile luate de autorități până acum au avut un oarecare efect, însă plafonarea numărului de îmbolnăviri la un nivel de 8.000 – 9.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus pe zi nu este deloc favorabil sistemului sanitar, explică cei din sistemul sanitar.

 În acest scenariu, toate secțiile ATI din țară vor fi copleșite de numărul mare de pacienți care au nevoie de ajutor. Tot mai mulți bolnavii Covid-19 vor rămâne în camere de gardă sau vor fi nevoiți să fie plimbați de la un spital la altul, în căutarea unui loc liber. În aceste condiții, medicii cer restricții mai dure pentru români

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă. Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.”, a subliniat Radu Țincu.

Covid-19 AZI, 27 noiembrie

Potrivit ultimului bilanț Covid-19 la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.499 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cifrele oficiale anunță că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.157. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.

În intervalul 26.11.2020 (10:00) – 27.11.2020 (10:00) au fost raportate 172 de decese (109 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: