Redactia.ro
Home » Știri » România, în topul european al îmbolnăvirilor de coronavirus

România, în topul european al îmbolnăvirilor de coronavirus

Coronavirus România

România a ajuns pe locul al doilea după Luxemburg în topul îmbolnăvirilor de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 44,798 de cazuri confirmate.

Mai multe țări europene au interzis intrarea românilor pe teritoriul lor.

România, în topul european al îmbolnăvirilor de coronavirus

Conform Centrului European de Control al Bolilor, România este al doilea stat din Uniunea Europeană după Luxemburg, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Numărul de cazuri confirmate au ajuns la 44.798 după ce în ultimele două săptămâni cazurile zilnice au sărit peste 1.000 de cazuri.

Grecia a anunțat că a extins noi măsuri pentru românii care călătoresc spre teritoriul lor cu avionul, iar Cipru a decis că nu va mai primi niciun român în vacanță.

De asemenea, Austria anunță că românii care intră trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus nu mai vechi de 72 de ore.

Măsurile anunțate de Austria i-au șocat pe românii programați la consultații, investigații și tratamente.

Un român stabilit în Viena a declarat pentru Știrile Protv că românii care și-au făcut testul vineri mai pot intra astăzi în Austria, dar cei care au primit rezultatele joi nu mai pot intra. Am fost nevoit să amân câteva programări pentru câteva persoane care trebuie să repete testele, pentru că nu se mai încadrează în cele 72 de ore”, a spus Liviu Ionce.

Românii nu mai pot intra în Austria fără testul de COVID-19

Pe de altă parte, românii aflați la vamă au aflat de noile reguli impuse de austrieci și au rămas șocați de această decizie.

Autoritățile din Cipru au interzis călătoriilor românilor în scop turistic, iar restricțiile îi afectează inclusiv pe rezidenți, pentru că sunt nevoiți să prezinte și ei un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte și să dovedească cu ajutorul unui permis emis de statul ciprior, intrarea pe teritoriul acesta.

Totodată, românii care intră în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia și Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile, iar această recomandare este valabilă și pentru Belgia și Olanda. Așadar, patru țări din Europa interzic intrarea românilor pe teritoriul lor, și anume Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: