Redactia.ro
Home » Știri » România, lovită de un val de aer rece! Revin ninsorile și gerul, zonele cele mai afectate

România, lovită de un val de aer rece! Revin ninsorile și gerul, zonele cele mai afectate

Iarna nu ne dă deloc pace. Meteorologii anunță că România urmează să fie lovită de un val de aer rece, care va pătrunde pe teritoriul țării noastre. Așa se face că vom reveni la dimineți și nopți geroase, însă revin și ninsorile!

Vremea din România intră, din nou, într-un proces de răcire, odată ce România va fi lovită de un val de aer rece. De la 20 de grade, trecem brusc la temperaturi apropiate pragului de îngheț, cu ger în mai multe regiuni depresionare.

Precipitațiile vor fi la ordinea zilei pentru următoarea perioadă, iar vântul va prinde din ce în ce mai multă putere în toate zonele țării.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că oscilațiile de temperatură sunt din ce în ce mai dese în România.

„Aceste alternanțe au devenit deja o obișnuință, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord și nord vest a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopții”, a declarat Elena Mateescu, la Digi 24.

România, lovită de un val de aer rece! Revin ninsorile și gerul

Chiar din cursul zilei de vineri, 5 martie, vremea se va răci semnificativ în România. Vremea rea se va resimți azi în special în nord și vest, deși în restul țării temperaturile se vor menține la valori ridicate, de primăvară. Însă de sâmbătă, frigul se va instala în toate regiunile țării, în centru și nord-est fiind așteptate ploi și ninsori.

În următorul interval de timp, temperaturile din România vor coborî până la minus 11 grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar pe litoral, minimele vor ajunge la minus 1 grad. Vântul sufla cu putere și se așteaptă lapoviță și ninsoare inclusiv în București.

Vremea se va încălzi din nou începând de săptămâna viitoare.

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depășească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai anunțat Elena Mateescu.

Prognoza meteo vineri, 5 martie

Pe parcursul zilei de vineri, 5 martie, vremea în România se va menţine deosebit de caldã pentru această perioadă, exceptând nordul şi nord-vestul, unde se va rãci accentuat față de ziua precedentă

Cerul va fi variabil în sudul şi estul teritoriului, dar va deveni mai mult noros în vest, centru şi nord, unde se vor semnala precipitaţii, mixte la munte şi predominant ploi în rest. În nordul Carpaţilor Orientali se întorc ninsorile şi se depune strat nou de zăpadă.

Astăzi, vremea se va menţine deosebit de caldã şi în București, unde cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea unele intensificãri dupã-amiaza, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: