Redactia.ro
Home » Știri » România, pregătiri pentru epidemia de coronavirus. Iohannis a convocat CSAT

România, pregătiri pentru epidemia de coronavirus. Iohannis a convocat CSAT

coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că va convoca miercuri CSAT pentru măsuri legate de coronavirus.

„Azi avem două teme: coronavirus și procedurile din Parlamentul Europei”, a anunțat președintele la începutul declarațiilor de presă. „Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri din Europa, în special în Italia. Situația de acolo generează multă îngrijorare în rândul cetățenilor români, date fiind legăturile strânse și comunitatea de români de acolo. Sunt în contact cu instituțiile pentru a monitoriza ce se întâmplă cu zonele unde sunt oameni în carantină”, a dat asigurări șeful statului.

Declarații de presă ale Președintelui României, Klaus Iohannis.

Declarații de presă ale Președintelui României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 24 februarie 2020

„Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți”, a subliniat președintele. „Am decis să convoc CSAT pentru miercuri, 26 februarie, la ora 14:00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național”, a anunțat Klaus Iohannis.

El a adăugat că autoritățile române au luat măsurile care se impun, dar trebuie să se insiste pe măsurile de comunicare eficientă și informare corespunzătoare. „Fac un apel la calm către cetățeni să respecte regulile de igienă și să se informeze corect. Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și stirile care pot amplifică sentimentul de panică”, a cerut președintele.

Coronavirusul, șanse mari să lovească România

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat azi că există șanse mari ca România să fie lovită de epidemia de coronavirus. În acest sens, ministrul a luat măsuri. Astfel, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost creat un centru special de carantină, în cazul în care se vor detecta persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, autoritățile din România pune la cale un plan, în cazul în care coronavirusul va ajunge pe teritoriul țării.

„Am luat în calcul un scenariul într-o ţară europeană în care sunt foarte mulţi români, cum este Italia, Spania sau Franţa, să crească numărul de cazuri de coronavirus. Se va lua măsura carantinării a tuturor celor care din vin acele 11 localităţi care sunt mai sever afectate. (…) Transmit un apel la calm şi să asigur că autorităţile din România se pregătesc şi sunt pregătite pentru această criză”, a declarat ministrul Sănătăţii la România TV.

În plus, Victor Costache a precizat și că „în centrele de carantină vor intra doar cei care vin din cele 11 localităţi cu număr mai mare de cazuri de coronavirus”. „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră, cum sunt şanse să se propage în toate ţările din Europa”, a mai spus Victor Costache.

Raed Arafat: Coronavirusul nu are tratament și poate suferi mutații

Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, el arătând că acest tip de virus poate suferi mutații, informează Mediafax.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: