Redactia.ro
Home » Știri » România reintroduce serviciul militar voluntar în termen. Guvernul a aprobat noua strategie militară

România reintroduce serviciul militar voluntar în termen. Guvernul a aprobat noua strategie militară

România reintroduce serviciul militar voluntar în termen, potrivit ultimelor informații de la Guvern. Executivul a aprobat noua strategie militară, în ședința săptămânală de la Palatul Victoria.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, noua strategie militară pentru România, care include și reintroducerea serviciului militar voluntar în termen.

România reintroduce serviciul militar voluntar în termen

Așadar, este oficial, va fi reintrodus serviciul militar voluntar în România. Guvernul început să lucreze la schimbările legislative care vor permite selecţia, recrutarea şi instruirea de militari voluntari în termen.

Măsurile noi pentru rezerviști se vor finaliza prin formarea unei structuri de forţă terestră pentru misiuni pe timp de pace, dar și pe timp de stare de urgenţă. Au fost analizate abordările în domeniul securităţii şi apărării ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, luându-se bine în calcul riscurile şi ameninţările de militare la adresa României.

Anunțul făcut de Ministerul Apărării

Ministerul Apărării Naționale a făcut anunțul privind serviciul militar voluntar în România, dar și despre celelate schimbări ce privesc noua strategie militară.

„Realizarea obiectivelor Strategiei militare pentru perioada 2021 – 2024 asigură îndeplinirea misiunii fundamentale a Armatei României – garantarea integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi a independenţei naţionale, în baza unei capacităţi reale de descurajare şi de proiecţie a forţei, integrată flexibil în structurile Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene”, transmite în acest sens un comunicat de presă al MApN.

Este de menționat că noile schimbări care vin la Ministerul Apărării Naționale includ și alocarea a minimum 2% din Produsul Intern Brut, din care minimum 20% pentru înzestrare şi modernizare, respectiv 2% pentru cercetare, dezvoltare şi inovare

Banii ar urma să asigure continuarea procesului de transformare şi modernizare a Armatei României, precum şi îndeplinirea obiectivelor planificate, în concordanţă cu misiunile, responsabilităţile şi angajamentele asumate România în cadrul organizaţiilor internaţionale, potrivit documentului aprobat de Guvernul României.

Noua strategie militară a României a fost elaborată de Statul Major al Apărării în baza prevederilor Legii nr. 203/2015 privind planificarea apărării, toate acestea fiind corespunzător cerinţelor Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024 şi ale Cartei albe a apărării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: