Redactia.ro
Home » Știri » România s-a cutremurat în aceasta dimineața! Unde s-a simțit seismul cel mai tare

România s-a cutremurat în aceasta dimineața! Unde s-a simțit seismul cel mai tare

Un nou cutremur a zguduit România

În dimineața zilei de 13 iunie 2024, la ora 07:00:55 (ora locală a României), un cutremur de magnitudine 3.6 a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 132.9 kilometri și a fost resimțit în mai multe orașe din apropiere, fără a provoca pagube semnificative.

Detalii despre cutremur

Cutremurul de magnitudine 3.6 a avut epicentrul în zona seismică Vrancea, una dintre cele mai active regiuni seismice din România. Cu o adâncime de 132.9 kilometri, seismul a fost considerat de intensitate slabă, însă a fost resimțit în localitățile din apropiere.

Conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 51 km vest de Focșani, 57 km nord-vest de Buzău, 64 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Brașov și 84 km nord-est de Ploiești.

Cutremurele în zona Vrancea sunt frecvente și pot varia în intensitate. Această regiune este cunoscută pentru activitatea sa seismică ridicată, fiind sursa multor cutremure semnificative de-a lungul istoriei României. Deși cutremurul din această dimineață a fost de magnitudine redusă, el subliniază importanța monitorizării continue a activității seismice în această zonă.

Impactul asupra orașelor din apropiere

Cutremurul de magnitudine 3.6 a fost resimțit în mai multe orașe din proximitatea epicentrului, inclusiv Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești. Cu toate că seismul nu a provocat pagube materiale, locuitorii din aceste orașe au simțit undele seismice, ceea ce a generat o oarecare îngrijorare.

În Focșani, situat la 51 km vest de epicentru, cutremurul a fost perceput ca o mișcare ușoară a solului. Similar, în Buzău, aflat la 57 km nord-vest de epicentru, locuitorii au raportat senzația unei trepidații scurte. De asemenea, undele seismice au fost resimțite la Brașov, la 72 km est de epicentru, unde locuitorii au simțit o mișcare subtilă.

În ciuda intensității reduse a cutremurului, resimțirea acestuia în mai multe orașe din regiune subliniază necesitatea pregătirii pentru eventuale seisme mai puternice. Autoritățile locale din aceste orașe au reiterat importanța măsurilor de siguranță și a planurilor de urgență în cazul unui cutremur mai sever.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: