Redactia.ro
Home » Știri » România s-a cutremurat la prima oră! Câte grade a avut seismul

România s-a cutremurat la prima oră! Câte grade a avut seismul

Cutremurele cu magnitudinea de peste 4 grade Richter din România. Unde și când au avut loc

În dimineața zilei de 10 Martie 2024, România a fost zguduită de un cutremur slab, dar resimțit, care a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Evenimentul a avut loc la ora locală 03:19:29 și a ridicat semne de întrebare și îngrijorare în rândul locuitorilor din zonele afectate și din întreaga țară. Cu o magnitudine de 2.6, cutremurul a avut o adâncime de 112.0 km, ceea ce a contribuit la modul în care a fost resimțit de populație.

Cutremurul și impactul asupra orașelor învecinate

Seismul s-a produs în apropierea mai multor orașe importante din România. La doar 48km sud-est de Brașov, 53km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 59km nord de Ploiești, 62km nord-vest de Buzău, 82km vest de Focșani și 83km nord-est de Târgoviște, cutremurul a fost resimțit diferit în funcție de distanța față de epicentru.

În plus, trebuie să menționăm că în România s-a mai resimțit un alt cutremur la data de 08 Martie 2024, la ora locală 18:48:06. Acest cutremur, cu o magnitudine de 3.1, s-a produs tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 111.2 km. Epicentrul s-a situat în Vrancea, la 27km nord-vest de Focșani, și a fost resimțit în mai multe orașe învecinate, precum Buzău (la 74km nord), Barlad (la 77km sud-vest), Bacău (la 83km sud), Sfântu-Gheorghe (la 84km est), și Brașov (la 99km est). Acest eveniment a adus încă o dată în atenție importanța pregătirii și a măsurilor de siguranță în fața riscului seismic în România.

Impactul unui cutremur de magnitudinea 2.6

Deși magnitudinea de 2.6 poate părea mică în comparație cu cutremurele majore, impactul său poate fi resimțit, în special în zonele apropiate de epicentru. Cu toate că acesta a fost un cutremur slab, a fost perceput de locuitorii din regiunea Vrancea și din zonele limitrofe. În astfel de situații, chiar și cutremurele de mică magnitudine pot provoca îngrijorare și pot servi ca amintire a vulnerabilității în fața forțelor naturii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: