Redactia.ro
Home » Homepage » România se pregătește de război. Raed Arafat a anunțat ce pregătiri au loc în spitalele din țară: „Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare”

România se pregătește de război. Raed Arafat a anunțat ce pregătiri au loc în spitalele din țară: „Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare”

Ce a transmis Raed Arafat despre un posibil război în România.

Spitalele din România au început pregătirile pentru a face față unui posibil conflict militar, în lumina declarațiilor recente ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. Această mișcare vine ca un răspuns la necesitatea identificată de a avea stocuri suficiente de materiale sanitare pentru tratarea răniților și este confirmată de capacitatea oricărui spital civil de a primi pacienți, fie ei militari sau civili, în caz de conflict.

Ce a transmis Raed Arafat în contextul unui posibil război în România

Într-o declarație recentă, Raed Arafat a subliniat importanța pregătirii spitalelor civile pentru a putea trata răniții într-un eventual conflict militar, remarcând faptul că nicio țară nu dispune de suficiente facilități medicale militare pentru a acoperi toate specialitățile necesare tratării nevoilor pacienților.

„Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienţi, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniţi, vor ajunge la un moment în spitalele civile. Nicio ţară n-are spitale militare cu toate specialităţile care să acopere nevoia militarilor. Aşa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili”, a spus şeful DSU.

Mai mult, Arafat a menționat că România, alături de alte state membre NATO, își pregătește sistemele sanitare pentru a face față unor eventuale situații de conflict. Deși probabilitatea unui conflict militar este considerată redusă, pregătirea este văzută ca o necesitate absolută. Anul trecut, o întâlnire a grupului întrunit de sănătate la nivelul NATO a fost coordonată de Arafat, subliniind angajamentul continuu al organizației în pregătirea pentru diverse scenarii de urgență.

„Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din ţările membre NATO pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict. Chiar dacă toată lumea spune că acest lucru este foarte puţin probabil şi că nu trebuie să ne speriem, da, aşa este, dar a fi pregătit este un lucru obligatoriu. Şi anul trecut, nu este niciun secret că s-a ţinut la NATO o întâlnire a grupului întrunit de sănătate, care este un grup pe care am onoare să-l coordonez de câţiva ani”, a mărturisit Raed Arafat.

Autoritățile sunt în alertă

Pentru a sprijini aceste eforturi, autoritățile române au alocat fonduri semnificative. Un proiect în valoare de 96,5 milioane de euro este în derulare pentru crearea de stocuri de materiale și echipamente medicale necesare în caz de atac chimic, biologic sau radio-nuclear. Această inițiativă, care plasează România într-un rol cheie în cadrul Uniunii Europene pentru pregătirea în domeniul sănătății, marchează o etapă importantă în creșterea nivelului de pregătire a țării pentru diverse situații de urgență.

Decizia de a pregăti toate unitățile medicale pentru un eventual război, luată în cadrul ședinței recente a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), reflectă gravitatea cu care autoritățile tratează această posibilitate și angajamentul lor de a asigura siguranța și bunăstarea cetățenilor în orice circumstanțe. Aceste măsuri subliniază responsabilitatea și precauția cu care România se pregătește să răspundă eficient în fața unor provocări potențial devastatoare, asigurând în același timp îngrijirea adecvată a tuturor pacienților, indiferent de contextul în care ar putea avea nevoie de asistență medicală.

„Că vin din altă ţară, că vin din ţară, dacă vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie să fim pregătiţi. Deci pot să spun că mai avem încă, dar creştem, creştem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare. Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical şi de detecţie şi de monitorizare pe partea de chimic, biologic şi radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene şi sunt alte ţări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleaşi lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire”, a adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: