Redactia.ro
Home » Știri » România se topește la temperaturi caniculare. Meteorologii au emis două coduri valabile în întreaga țară

România se topește la temperaturi caniculare. Meteorologii au emis două coduri valabile în întreaga țară

canicula

Nu scăpăm de caniculă. Meteorologii ANM au emis noi coduri galbene și portocalii de căldură extreme. Iată în ce regiuni sunt valabile și când vom reveni la temperaturile normale pentru această perioadă!

Cod galben și portocaliu de caniculă în toată țara

În ziua de sâmbătă, un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat a fost instituit, urmând să afecteze o mare parte a țării. Potrivit previziunilor meteorologice, valul de căldură se va extinde la nivel național, având un impact semnificativ. Regiuni precum Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei vor resimți un disconfort termic crescut, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) estimat să depășească pragul critic de 80 de unități.

În toate zonele de câmpie, deal și podiș, se preconizează că va domni o perioadă de caniculă, caracterizată de temperaturi maxime în general cuprinse între 34 și 37 de grade Celsius. În timpul nopții, temperaturile minime se vor situa în intervalul de 17 până la 22 de grade Celsius.

Pe durata zilei de sâmbătă, o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru a semnala un val de căldură în intensificare și o accentuare a disconfortului termic. În regiuni precum Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei, se anticipază înregistrarea unor temperaturi maxime în general cuprinse între 37 și 38 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 19 și 26 de grade Celsius. Aceasta va conduce la o creștere accentuată a disconfortului termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) este prognozat să depășească pragul critic de 80 de unități.

Cum va fi vremea duminică, 27 august

Duminică, o avertizare cod galben va acoperi o vastă parte din teritoriul României, semnalând persistența unui val de căldură la nivel național. În regiuni precum jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, Dobrogea, nordul Munteniei și al Olteniei, se preconizează un disconfort termic crescut, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) este prognozat să depășească pragul critic de 80 de unități. Aceasta va fi o perioadă de caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime estimate în general între 35 și 37 de grade Celsius. În timpul nopții, temperaturile minime se vor situa în intervalul de 17 până la 21 de grade Celsius.

Avertizarea cod portocaliu pentru ziua de duminică aduce cu sine previziunea că „în Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei, precum și în nord-estul Moldovei, vor fi consemnate temperaturi maxime în general cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în intervalul de 18 până la 26 de grade Celsius. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.” Abia de marți valul de căldură începe să fie temperat, iar gradele înregistrate de termometre se vor încadra în intervalul normal pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: